LinkedIn nasıl doğru kullanılır?

0
212 Okunma

Sosyal medya platformları arasında ciddiyetiyle sıyrılan LinkedIn birçok kişi için başarıya giden yolda önemli bir basamak. LinkedIn üzerinden yapılan iş başvuruları şirketler gözünde oldukça önemli bir konumda. Aynı zamanda burada yayınladığınızda profiliniz sizi bir nevi online cv’niz. İş başvurusu sırasında bazı şirketler incelemek için LinkedIn profilinizi bile sizden isteyebilir buna hazırlıklı olun. İşte bu yüzden LinkedIn nasıl doğru kullanılır öğrenmeli ve davranışlarınızı şekillendirmelisiniz.

Kendinize güzel bir kariyer planlayabilmek için LinkedIn’den faydalanmayı ihmal etmeyin. Ancak bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

LinkedIn hataları arasında, en başta kurulan bağlantıları takip etmemek yer alıyor. Eğer biri ile bağlantı kurduysanız onunla iletişime geçmelisiniz. Kuracağınız iletişim ilerleyen zamanda sizin için önemli bir network ağı oluşturabilir. 

Başarılı bir izlenim için yapmanız gerekenler

İlk kez bağlantı kurduğunuz birine kısa bir not gönderin ve diyalog yolunu açın. Tanımadığınız bir kişi ile bağlantı kurarken, ona neden bağlantıya geçmek istediğinizi anlatın. Bağlantı kurmak istediğiniz kişi sizin LinkedIn profilinizi incelese de en doğrusu kendinizi, kendi ağzınızdan ona anlatmaktır. Kısa cümlelerle bir önyazı oluşturun. Karşınızdaki kişi ile kurduğunuz yazılı iletişim bir telefon görüşmesine taşımaya çalışın. Daha büyük bir etki yaratmak için sesinizi kullanmaktan çekinmeyin. 

Bağlantı kurdunuz, yazılı iletişime geçtiniz ve ardından bunu sözlü iletişime çevirdiniz. Her şey mükemmel! Bundan sonra yapmanız gereken bağlantıda kalmaya devam etmek. Bağlantı kurduğunuz kişinin işine yarayacağı makaleler gördüğünüzde bunları mutlaka onunla paylaşın. Unutmayın! Ne kadar faydalı olursanız o kadar takdir edilir ve akılda kalırsınız. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz