Bebek sağlığını izlemek için geliştirilen cihaz

0
439 Okunma
bebek sagligini izleyen cihaz

Her ne kadar gelişmiş sağlık teknolojilerinden bahsediyorsak da pek çok bebek hayatını normalde tedavisi çok kolay hastalıklardan dolayı kaybediyor. UNICEF’e göre 2018 yılında dünya genelinde 2 buçuk milyondan fazla bebek doğduklarında hayatını kaybetti. Hatta Afrika ve Güney Asya gibi bölgelerde ölümlerin yüzde 87, 7’sini yenidoğan bebek ölümleri oluşturuyor. Bebek sağlığını izleyen cihaz ölümlerin önüne geçmek istiyor.

Bebek sağlığını izleyen cihaz

Cambridge’deki araştırmacılar ve tasarımcılar ise Birleşik Krallığı’n da desteği ile yenidoğan bebek ölümlerini azaltmak ve engellemek adına giyilebilir bir sağlık monitörü tasarladı. Cihaz bebeklerin ayağına terlik gibi geçiriliyor ve düşük maliyetli, dayanıklı bir cihaz olmasıyla dikkat çekiyor.

bebek sagligini izleyen cihaz-01

Söz konusu cihaz geliştirilen proje kapsamında ebeveynlere bu cihazı nasıl kullanılacağı öğretiliyor. Cihaz elektriğe erişimi olmayan kişiler de düşünüldüğü için 28 gün dayanabilecek şekilde tasarlanmış.

Kayışlı bir terlik şeklinde tasarlanan cihaz, bir silikon kayış ve elektronikleri tutmak için bir ABS kılıf ile birlikte geliyor. Ayakkabı bebeğe giydirilir giydirilmez açılabilen veya kapatılabilen bir düğme bulunuyor. Söz konusu kayış ve kılıfın içinde ise bebeğin sağlığını düzenli olarak izleyen sıcaklık sensörleri ve SPO2 sensörleri yerleştirilmiş.

Bebeklerin hayatını kaybetmesini engellemek amaçlı izlemeye yönelik olarak geliştirilen bu cihaz, ihtiyacı olduğu tespit edilen bölgelerdeki ailelere gerekli eğitimler de verilerek teslim edilecek.

Bebekler için akıllı saatten kontrol edilen hava temizleyici cihaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz