Türk bilim insanı Dr. Özge Akbulut bir ilke imza atacak

0
844 Okunma
Dr. Özge Akbulut

Türk bilim insanlarının isimlerini artık uluslararası arenada daha çok duymaya başladık. Hal böyle olunca yaptıkları çalışmalarla önemli başarılara imza atan bilim insanlarından bahsetmezsek olmaz. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Dr. Özge Akbulut, bu noktada ismini zikretmemiz gereken değerlerimizden zira Akbulut, meme kanseri için ürettiği sentetik doku ve organ modelleri sayesinde prestijli Newton Prize Başkanlık Ödülü’ne aday gösterildi.

Başarılı Türk bilim insanları arasında Dr. Özge Akbulut

Türkiye’de ilk defa tıbbi ve cerrahi eğitimde kullanılmak üzere sentetik doku ve organ modelleri üreten Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Özge Akbulut, yeni projesi ile İngiltere’nin en önemli fon kuruluşlarından olan Newton Prize Başkanlık Ödülü’ne aday gösterildi. Meme cerrahisi alanında çevrim içi eğitim ile pratik eğitimi bir arada sunan projeye birinci olması durumunda 500 bin sterlin gibi bir destek sunulacak.

Milliyet’te konu edilen habere göre, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özge Akbulut: ” Kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olan meme kanseri nedeniyle meme cerrahi büyük önem kazandı. Tasarımı ve üretimi bize ait olan meme modelleri, cerrahların meme koruyucu teknikleri öğrenmelerine katkıda bulunuyor. Meme kanseri tedavisinde son yıllarda meme koruyucu teknikler popülerleşmeye başladı. ” diyor.

Bebek sağlığını izlemek için geliştirilen cihaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz