Bebekler için en iyi gece lambası hangi renkte olmalı?

0
7.023 Okunma

Bebek sahibi olan ailelerin en çok huzursuzluk duydukları noktalardan biri hem bebeklerinin hem de kendilerinin uyku düzenlerinin istedikleri gibi olmamasıdır. Bu konuda hassas davranan anne babalar bebeklerinin huzurlu ve sağlıklı uyuması için her noktaya dikkat etmektedirler.

Bu içeriğimizde bebek odalarında çok dikkat edilmesi gereken bir noktaya değineceğiz. Bebekler için en iyi gece lambası hangi renkte olmalı?

Bebekler hangi renk ışıkta uyur?

Bebeğiniz için ideal uyku ortamı hafif loş ışıklı, sessiz ve rahat edebileceği ısıda bir odada olmalıdır. Oda ısısının 21-25 derece aralığında olması yeterlidir. Peki bebek odasında hangi renk ışık tercih edilmeli? Uyku terapistleri, dinlendirici uykuyu teşvik ettiği için kırmızı gece ışıklarını önerir. Bunun nedeni, kırmızı ışığın melatonin üretimini baskılayabilen mavi dalga boyları yaymamasıdır. Kehribar rengi ışıklar da aynı zamanda bir bebeğin uykusunu etkilemeyen ışık renklerinden biridir.

bebekler-icin-en-iyi-gece-lambasi-hangi-renktir-1

Mavi, yeşil ve beyaz ışıkların rahatlatıcı olduğu düşünüldüğü için kreşlerde sıkça kullanılır. Bununla birlikte, yaydıkları ışığın mavi dalga boylarının, vücudunuza uyku zamanının geldiğini söyleyen hormon olan melatonini baskıladığı gösterilmiştir. Melatonin baskılanması sonucunda bu ışıklar uykusuzluğa ve doğal uyku döngüsünde kesintilere neden olabilir.

Kırmızı ışığın dalga boyları daha uzundur. Bu nedenle melatonin baskılanmasını etkilemezler. Bu nedenle, sadece bebekler için değil, herkes için kullanmak en iyisidir. Yatmadan hemen önce normal oda ışıklarının kullanılmasının bile normal uykuyu etkilediği gösterilmiştir. Bu, bebeğinizi kontrol ettiğinizde parlak tepe ışıklarını açmaktan kaçınmanızı daha da önemli hale getirir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz