Bergüzar Korel’in başı sahte Twitter hesabıyla dertte

0
687 Okunma
bergüzar korel

Son günlerde ünlüler adına açılan sahte hesaplar gündemden düşmüyor. Bu kez de ünlü oyuncu Bergüzar Korel, adına açılan sahte Twitter hesabı nedeniyle sıkıntı yaşadı.

Bergüzar Korel sahte Twitter hesabı hakkında soruşturma açıldı

Ünlü oyuncunun adına açılan sahte Twitter hesabı “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” sebebi ile soruşturmaya tabi tutuldu. Hesap sahibi olma şüphesi ile Korel’in de soruşturma kapsamında çağırıldığı ortaya çıktı. Konuyla herhangi bir ilgili olamayan ünlü oyunca; adına sahte hesap açan kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

bergüzar korel

@BerguzarOficial kullanıcı adıyla açılan hesaptan oyuncuya ait fotoğraflar ve paylaşımlar bulunuyordu. Bergüzar Korel’in avukatı konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe sundu. Dilekçede sanatçının tanınırlığı ve nedeniyle ismi ve fotoğrafının izinsiz olarak kullanıldığı yer alıyor.

“Oysa bahse konu Twitter hesabından yapılan paylaşımın, TCK’nin 216. Maddesi uyarınca ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunu oluşturduğundan bahisle yürütülmekte olan soruşturma kapsamında failin müvekkilimiz olmadığı; paylaşımı yapan hesabın sahte hesap olduğu, gerçek failin Korel’in adını ve fotoğrafını kullanarak suçtan kurtulmaya yönelik hareket eden üçüncü bir kişi olduğu çok açıktır.”

Korel konu ile ilgili hayranlarına sadece Instagram hesabının bulunduğunu ve başka bir sosyal medya kullanmadığını ifade etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz