Twitter Spaces kullanıcı sayısını arttırdı!

0
251 Okunma
Twitter Spaces

Clubhouse uygulamasının Android tarafındaki eksiğini kapatmaya niyetli olan Twitter yeni özelliği ile gündeme gelmişti. Henüz sınırlı sayıda kullanıcıya açılan Spaces özelliğinden müjdeli haber geldi. Artık özelliğe daha fazla kullanıcı erişecek.

Twitter Spaces Clubhouse’un yerini alacak!

Spaces

Clubhouse esintisinin olduğu bu özellik kullanıcıları heyecanlandırdı. Şirket, özelliği önce test aşaması sonrasında ise kısıtlı sayıda kullanıcıya sundu. Twitter bu kararını yineledi ve özelliği daha fazla kullanıcının erişimine açtı. Twitter hesabı üzerinden duyurusu yapılan özellik için Android ve iOS tarafında benzer kullanıcı sayısı arttırmasına gidildiğini ifade etti.

10 kişiye kadar konuşmacıya izin veren platform, Clubhouse’un özellikle Android tarafındaki eskikliğini doldurmaya en büyük aday. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

Twitter Spaces özelliğinin kullanımı

Eğer özellik sizin için aktif olduysa kullanımı oldukça basit. Öncelikle Twitter uygulamasına mobil cihazlarınız üzerinden giriş yapıyorsunuz. Sağ alt köşede yer alan “Oluştur (+) ” düğmesine dokunup karşınıza çıkan seçeneklerde Spaces’ı seçin. Sohbet odasına eklemek istediğiniz arkadaşlarınızı ekleyerek “Sohbet odanı başlat” seçeneğine tıklayın. Daha sonra odanızın amacı ile ilgili açıklama kısmına birkaç kelime yazın. İşte bu kadar!

Alt kısımda uygulamanın özelleştirilebilir ayarları yer alıyor. Bu kısımda mikrofon açıp kapama, menü, emoji gibi seçenekler var. iOS kullanıcıları Clubhouse uygulaması kullanmaya aşina olabilir fakat Android bir cihaz kullanıyorsanız uygulamayı deneyimlememiş olabilirsiniz. Siz de Twitter Spaces sayesinde bu uygulama özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Çıktığı günden bu zamana popülerliğini koruyan Clubhouse uygulaması; sosyal medya kanalları ile hızlı bir rekabete girdi. Uygulamanın aslı popülerliğini korusa da henüz Android tarafında bulunmaması büyük bir eksiklik yarattı. Şirket, bu konu ile ilgili çalışmalara başladı. Fakat Android versiyonu için tahmin edilen tarih ancak bahar sonuna denk geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz