Bilgisayar korsanları şimdi de anestezi cihazlarında

0
561 Okunma
Bilgisayar korsanı

Gelişen teknoloji hayatımızı birçok alanda kolaylaştırsa da bu durum zaman zaman farklı tehlikelere yol açabiliyor. Bilgisayar korsanları artık hastanelere de girebiliyor. Siber güvenlik şirketine göre bilgisayar korsanları artık NHS hastanelerinde. Hastanelerde bulunan anestezi cihazlarına kolayca erişim sağlayabilen bilgisayar korsanları, makineler üzerinde kontrol sahibi olabiliyorlar.

Gençler neden hacker oluyor?

 

Anestezi cihazlarının hastane bilgisayarlarının birinde erişilebilir olması, hastayı bilgisayar korsanlarının hedefi haline getiriyor. Sağlık hizmetleri siber güvenliği CyberMDX, başarılı bir saldırganın bu yolla hastaya verilen anestezi miktarını değiştirebileceğini söylüyor. Anestezi uzmanlarını tehlikeye karşı uyarmak için tasarlanan alarm sistemleri ise yeterince güvenli değil. Makineleri yapan şirket doğrudan hasta riskinin olmadığını söylese de CyberMDX’in araştırmaları tam tersini söylüyor. BBC News tarafından yapılan araştırma da ise NHS hastanelerinde çok fazla çevrimiçi makine bulundu. Şirket ise anestezi makineleri için herhangi bir güvenlik güncellemesi yayınlamayı planlamadığını duyurdu. Ancak hastaneleri korsanlardan korumak için güvenli ağ protokolleri kullanması gerektiğini belirtti.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi sözcüsü siber güvenlik açıklarına ilişkin hasta güvenliğinin onlar için öncelik olduğunu halk sağlığını korumak için harekete geçeceklerini söyledi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı Endüstriyel Kontrol Sistemleri Siber Acil Müdahale Ekibi ise güvenlik açığı ile ilgili danışma ilanı yayınladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz