Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zararlı mıdır?

0
2.016 Okunma
Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zararlı mıdır?

Kişisel bilgisayarınızı kullanırken yapılan yapılan en sık hatalardan bir tanesi güç düğmesine basılı tutarak cihazı kapatmaktır. Oldukça pratik görünen bu yöntem aslında gereksiz ve sık kullandığınızda, bilgisayarınıza uzun vadede zarar verebiliyor. Eğer siz de bu hatayı sık tekrarlıyorsanız bilgisayarınız zarar görebilir. İşte bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak kapatmanın zararları.

Bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak neden zararlıdır?

Aslında cihazı açmak için yerleştirilen bu tuş olası problemlerde çözüm olması açısında uzun bastığınızda yeniden başlatma veya kapatma işlemi yapabilir. Bu durum size bilgisayarınızın tuştan kapatılması gerektiği imajını vermesin. Bu durum sadece mecbur kaldığınız durumlarda kullanılmalıdır. Çünkü bilgisayarı güç tuşuna basılı tutarak kapatmak; bilgisayarı hazır olmadan kapatmaya zorlar. Bu durum da zaman içerisinde bilgisayarınızın donanımsal ya da yazılımsal aksanlarında sorun yaşamanıza davetiye çıkarır.

Eski bilgisayarlardaki güç tuşları bilgisayara gelen elektrik akışını direk kesiyordu. Yeni nesil bilgisayarlarda ise durum bundan biraz daha farklı. Güç düğmesine uzun basarak bilgisayarınızı sadece kapanmaya zorlarsınız. Fakat yine de bu özellik acil durumlar dışında kullanılmamalıdır. Akıllı cihazlar doğru şekilde kapatıldığında; bilgisayarda kullanılan programları kapatma işlemine hazırlayarak zarar vermeden kapatmayı sağlar. Düzenli bir kapatma sağladığınızda son dosyalarınızı bellekte tutabilme ihtimaliniz vardır. Fakat güç tuşu gibi etkenler ile bilgisayarınızı kapatmak bu şansı da ortadan kaldırır.

Akıllı telefonlarda YouTube kullanımını kolaylaştıracak 5 ipucu

Bilgisayarınızı usun yıllar kullanmak istiyorsanız ona biraz daha özenli davranmalısınız. Acil durumlar dışında güç düğmesine uzun basarak kapatmaya zorlayarak işletim sistemine ya da hassas parçalarına zarar verme olasılığını arttırmamalısınız. Bilgisayarı kapatmanın en sağlıklı yolu; kullandığınız programları kaydedip kapattıktan sonra menüden “bilgisayarı kapat” seçeneğini tıklamaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz