İkinci el bilgisayar alırken dikkat etmeniz gerekenler

0
374 Okunma
ikinci el bilgisayar

Teknolojik cihazların fiyatının artması ile ikinci el ürünler daha fazla talep görmeye başladı. Özellikle akıllı telefon tarafında yaygınlaşan bu durum artık bilgisayarlar için de alternatif haline geldi. Telefon alım satımları için gelen düzenlemeler artık ikinci el pazarına düzen getirdi. Fakat bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken daha fazla durum var. İkinci el bilgisayar alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için listeledik.

İkinci el telefon pazarına sertifika şartı geldi

İkinci el Bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken 4 unsur

3 yaşından büyük bilgisayarları almayın

Bilgisayar genellikle yıl geçtikçe daha çok yıpranır ve performans kaybı yaşar. Eğer bir bilgisayar alacaksınız 3 yaşından büyük olmamasına özen gösterin. Bu sayede bilgisayarın yıpranma payını düşürürken aynı zaman da gelecek döneminiz için de daha yeterli bir cihaza sahip olabilirsiniz.

Hangi özelliklerin sizin için daha önemli olduğuna karar verin

Bu konu sadece ikinci el değil sıfır bilgisayar alırken de önemli. En pahalı bilgisayar sizin için en iyi bilgisayar değildir. Bazı bilgisayarlar oyun için idealken bazıları uzun pil ömrü ile kullanıcılara hitap eder. Öncelikle bilgisayarı hangi amaçla kullanacağınıza karar vererek daha doğru yatırım yapabilirsiniz.

Pil performansını göz ardı etmeyin

İkinci el bilgisayar satın alırken en dikkat etmeniz gerekenler arasında pil performansız da yer alıyor. Dizüstü bilgisayarları masaüstü bilgisayarlardan ayıran en önemli özellik daha özgür kullanım sağlayabilmesidir. Diğer taraftan bakıldığında bilgisayarların satılmasındaki en büyük sebepler arasında pil performansının düşmesi yer alıyor. Eğer mümkünsü bilgisayarı tam şarj ettikten sonra aktif bir kullanım sağlayarak pil performansını ölçümleyin.

Yenilenmiş bilgisayarlar sizin için daha iyi olabilir

İkinci el bilgisayar veya benzeri teknolojik ürünler için iki farklı satış yöntemi var. Sahibinden alacağınız bilgisayarlar genellikle üzerinde herhangi bir değişiklik veya bakım yapılmadan satılan bilgisayarlardır. Eğer bu işi yapan birinden bilgisayar alıyorsanız; “yenilenmiş” bilgisayar satın almanız faydanıza olur. Yenilenmiş bilgisayarlar; arıza olan veya performans zayıflığı bulunan bileşenlerde değiştirme yapılarak satılan bilgisayarlardır. Bazı bilgisayar markaları kimi zaman benzer kampanyalar yapar.

Ek olarak eğer bir ikinci el bilgisayar satın aldıysanız kullanmadan önce sabit sürücüsünü mutlaka silin. Bu işlem bilgisayarınızda temiz bir başlangıç yapmanız yanı sıra; kötü niyetli yazılımlara karşı da sizi korur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz