Bir sanat eseri olarak Fiat 500!

0
252 Okunma

New York’taki Çağdaş Sanat Müzesi olan MoMA’da şu sıralar yeni bir sergi düzenleniyor. Sergide 30’lı yılların sonlarından 50’li yılların sonlarına kadar yapılmış eşyalar bulunuyor. Tasarımı ile her bir parçanın ilgi çektiği sergide savaş sonrası tasarlanan elektrik süpürgesi, daktilo ve kamera gibi birbirinden çok farklı eşyalara yer veriliyor. Serginin en dikkat çekici parçası ise biraz büyük. 60’lı ve 70’li yıllarda satılmış olan Fiat 500 serginin en etkileyici parçası. 

1965 – 1972 yılları arasında popülerliğin zirvesine ulaşan 500, İtalyan hakının savaş sonrasında bir araç sahibi olmasını kolaylaştırmak amacı ile üretilmişti. Günümüzde ise en ikonik otomobillerden biri haline geldi.

Sergideki 1957 model Fiat 500 F Serisi, İtalyan tarzının bir simgesi olarak boy gösteriyor. Fiat ve Abarth markalarının başkanı Luca Napolitano, “500, hiçbir zaman modası geçmeyen ve on yıllardan uzun bir süredir kilit özelliklerinden ve güçlü kişiliğinden dolayı dünyanın dört bir yanında hayranlar edinen bir simgedir “ diyor. 

İlk üretildiği zamanlarda ucuz ve güvenilir olması ile popülerleşen otomobil günümüzde daha çok tasarımı nedeni ile tercih ediliyor. Küçük ve son derece kompakt olan otomobil günlük işleri halletmek ya da çocukları okula bırakmak için ideal. Özellikle annelerin seveceği tarda bir model olan Fiat 500, gençler arasında da popüler. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz