LED yüz maskesi işe yarıyor mu?

0
1.312 Okunma

LED yüz maskesi ile cilt bakımı uzun süredir uygulanan bir yöntem. Hatta artık bu uygulama için güzellik merkezlerine bile gitmeye gerek yok. Haricen satılan bir LED yüz maskesi alıp evde kendi cildinize bakım yakabilirsiniz. LED cilt maskeleri genel olarak akne sorunlarına, yüz lekelerine ve kırışıklıklara iyi geliyor. Ancak bu ürünü kullanmaya karar verme aşaması bazen zor olabiliyor. LED yüz maskesinin ne seviyede işe yaradığı merak edilen en önemli sorular arasında. 

Dünyanın önde gelen Fototerapi uzmanlarından biri olan Dr. R. Glen Calderhead, LED yüz maskesinin kullanıcılar için faydalı olduğunu söylüyor. Maskeler özellikle ilerleyen yaşlarda yapılan kırışıklık tedavisine son derece faydalı. Calderhead ayrıca maskelerin güvenilir olduğunun da altını çiziyor.

Ünlü doktorun açıklamasından yola çıkarsa LED yüz maskesi işe yarayan bir buluş ancak bunun bir gecede olmasını beklememek lazım. Maskeden başarılı bir sonuç almak için en az dört kez kullanmak gerekiyor. Cildin dokusunu iyileştirmek, görünümü gençleştirmek ve kırışıklıkları azaltmak için ise bu süreyi birkaç haftaya çıkarmak lazım. 

Estetik Uzmanı Dr. Z. Paul Loren’a göre haricen satın alınan LED yüz maskeleri de klinik sınıf tedavilerine karşı iyi bir alternatif ve güvenli. 

LED maske; kırmızı, mavi, mor, sarı, yeşil ve beyaz gibi farklı renkler yayarak cildi iyileştirmeye çalışıyor. Her amaç için farklı bir rengi kullanmak gerekiyor. Örneğin mavi ışık bakterileri yok ediyor, kırmızı ışık ise cildi canlandırıyor. Aynı zamanda yeşil ışık lenf ve ödem taraması yaparken, satı ışık cilt hücrelerine enerji veriyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz