Bitki Robotu: Güneşi kovalayan robot bitkilerimizin ömrünü uzatıyor!

0
414 Okunma
Altı bacaklı bitki robotu, güneşi takip ederek bitkileri canlı tutuyor!

Bitki robotu sayesinde bitkilerimiz daha uzun ömürlü! Çinli bir robotist, bitkilerin çevrelerine müdahale etmelerini ve tepki vermelerini sağlayan altı ayaklı bir bitki robotu tasarladı!

Bitkiler,dünyada en iyi arkadaşlarımızdandır. Dünyadaki karbondioksit oranını azaltır, oksijeni verir. Diyet programımızda ve tıbbi bakımımız da bile yanımızdadır!

Ancak, kötü şartlarda bulunan bitkiler ölüme mahkumdur. Peki, ya bitkiler gereksinim duyduklarında daha iyi ortam koşullarına kendilerini taşıyabilseydi?

Çinli girişimci ve robotik firmanın Vincross Sun Tianqi’nin kurucusu,  bitkilerin konumlarını değiştirebilen bir robot inşa etmeye karar verdi. Robotik gezici bir taban ile bitkiler, daha uzun yaşayabiliyorlar.

Yenilikçi robotist, şirketin geleneksel Vincross HEXA robot modellerinden birini kullandı.(HEXA, Vincross’ın yeni nesil erişilebilir, programlanabilir robot prototiplerinden ilki). Daha sonrasında ise, HEXA’nın kabuğunun yerini alan bir çift katmanlı saksı inşa etti.

 

Hexa, gerekli tüm sensörler ile donatılmış altı bacaklı, yüksek manevralı, kompakt robot. Hexa ile birleştirilen özellikler ile ortaya çıkan sonuç ise;  güneşi kovalayabilen, gölgede durması gerektiğinde sığınaklara saklanabilen, insanlarla etkileşime girebilen ve susadığını belirtmek için dans edebilen bir bitki robotu.

Bitki robotu

Elde edilen bitki robotu, yapraklı bir yengeç veya bir robot Bulbasaur’a benziyor. Tianqi’nin paylaştığı posta göre, robotun çevreyi nasıl izlediği bilinmiyor. Ancak,bu fonksiyonları bazı temel ışık, gölge ve nem sensörleri ile entegre etmek çok zor değil!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz