Daisy: Apple’ın yeni geri dönüşüm robotu!

0
314 Okunma
Daisy

Daisy geri dönüşüm robotu ile her yıl telefonlarını değiştiren iPhone kullanıcılarına, Apple’ın yeni bir iş modeli var!  Bu işin ilk adımı, geri dönüşüme ihtiyaç duyulan çok sayıda iPhone’un Apple’a geri gelmesiyle başlıyor.

İşte Apple’ın Daisy adındaki yeni geri dönüşüm robotu !

Yeni geri dönüşüm robotu, basit bir robottan çok daha fazlası. Bireysel bir robottan ziyade, bütün büyük  bir sistem. Apple  iki yıl önce başlattığı ilk sökme robotu olan Liam’dan sora Daisy ile karşımızda. Apple,  Liam’dan öğrendiklerine göre yeni sisteme iyileştirmeler yaptı.  Hatta yeni  sistem, Liam’ın parçalarından birine bile sahip!

Daisy

Yeni sistemi, eski sisteme göre özel kılan şey,  iPhone’ların 9 versiyonunu  da saatte 200 iPhone hızında parçalayabilmesidir. Bileşenleri çıkarır ve geri dönüştürülüp dönüştürülmeyeceklerine göre bunları uygun şekilde sıralar.

Daisy

Apple’a göre, geleneksel geri dönüşümcülerin bile yapamadığı değerli materyalleri geri kazandırabiliyor!

Geri dönüşüm robotunun geleceğinin ne olacağı hala bilinmemekte. Apple’ın merkezi konumunda, bir tane bu sistemden olabilir veya farklı yerlerde birden fazla robot olabilir. Apple bu konuda henüz bir yorumda bulunmadı.

Daisy

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz