Twitter için tehlike çanları: Bluesky herkese açılıyor!

0
314 Okunma

Elon Musk popüler sosyal medya uygulaması Twitter’ı satın aldı. Ardından bir dizi değişiklik yaptı. Adını X olarak değiştirdi. Twitter‘ın kurucusu ve eski CEO’su olan Jack Dorsey ise kendi yoluna baktı. Bluesky isimli Twitter’a rakip olacak yeni uygulamasını kurdu. 2021 yılında kurulan Bluesky başlarda yalnızca davet yoluyla kullanıcı alıyordu. Artık herkese açıldı. İşte detaylar…

Bluesky herkese açıldı! Peki nasıl kayıt olunur?

Bluesky, geçtiğimiz günlerde artık herkesten kayıt almaya başladı. Daha önce davet sistemi vardı. Mikroblog platformu Bluesky‘a kayıt olmak için uygulamaya halihazırda kayıtlı olan birisinden veya doğrudan şirketten davet kodu almak gerekiyordu. Bu da uygulamaya olan merakı bir hayli artırıyordu. Artık uygulamanın büyülü kapısı herkese açık.

Bluesky’ın arayüzü X eski ismiyle Twitter’a oldukça benziyor. Ayrıca Bluesky’ı diğer sosyal medya mecralarından ayıran çok daha önemli bir özelliği daha var. O da hiç şüphesiz açık kaynaklı olması. Peki bu ne anlama geliyor? Açık kaynaklı olması sayesinde geliştiriciler bu uygulamaya destek sağlayabilir.

WhatsApp’dan dev yenilik! Artık diğer platformlar ile mesajlaşmak mümkün!

Aktarılan bilgilere göre Bluesky, herkese açılmadan önce 3 milyon kullanıcıya sahipti. Arayüzü her ne kadar Twitter’a benzese de Twitter ile rakip olmak için epey uzun yolu var. Hatta öncesinde Meta’nın Threads’i ile rekabet etmek zorunda. Zira Threads‘in aylık 130 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Peki Bluesky’a kayıt olmak için hangi adımları izlemek gerekiyor? Öncelikle uygulamaya kayıt olmak için web veya mobil uygulamasını ziyaret etmelisiniz. Hem iOS hem de Android için kolaylıkla bulabilirsiniz. Yeni hesap oluşturma butonuna dokunduktan sonra bilgilerinizi girmelisiniz. Daha sonra uygulamaya kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz