WhatsApp’dan dev yenilik! Artık diğer platformlar ile mesajlaşmak mümkün!

0
244 Okunma

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yepyeni bir özellik ile karşımıza çıktı. Bu yeni özellik sayesinde WhatsApp ve diğer mesajlaşma platformları arasında mesajlaşmak mümkün olacak. Peki nasıl? İşte detaylar…

WhatsApp platformlar arası mesajlaşmayı mümkün kılacak özelliğini duyurdu!

Meta çatısı altında bulunan WhatsApp, diğer uygulamalar arası mesajlaşma özelliği üzerinde uzun bir süredir duruyordu. Görünen o ki alınan bu karar, AB’nin yaptığı düzenlemeler sonucu ortaya çıktı.

Whatsapp platformlar

WhatsApp uygulamasının önce gelen isimlerinden olan Dick Brouwer geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi. Verdiği bu röportajda üzerinde çalıştıkları, farklı uygulamalar arası mesajlaşma özelliği hakkında haber dünyasına birtakım bilgiler verdi.

Bu bilgilere özellik, kullanıcılara varsayılan bir özellik olarak gelmeyecek. Yani bu yenilikten faydalanmak isteyenlerin öncelikle bu yeniliği tercih etmesi gerekecek. Bunun yanı sıra WhatsApp uygulaması üzerinden edilen sohbetler ile diğer platformlardan edilen sohbetler yani üçüncü taraf sohbetler uygulama içerisinde ayrı bir yerde tutulacak. Bu da demek oluyor ki diğer platformlar ile edilen sohbetler üçüncü taraf sohbetleri adlı bir gelen kutusunda olacak.

Şirketin bunu yapmasındaki sebep ise sıklıkla üzerinde durduğu gizlilik ve güvenlik endişesi. Zira diğer uygulamaların ne derece güvenlik sağladığı garanti edilemiyor. Ayrıca bu üçüncü taraf olarak adlandırılan diğer uygulama hizmetleri, Meta’nın belirlemiş olduğu şartları kabul etmeli. Aksi takdirde bu yenilik içerisinde adları bulunamayacak.

Tüm bunların yanı sıra Meta şirketi, Signal adlı uygulamanın şifreleme protokolünün benimsenmesini istediğini de açıkladı. Fakat diğer mesajlaşma uygulamalarının kendi içlerinde bir şifreleme protokolü olabileceği dolayısıyla bu özellik, tüm uygulamalar için geçerli olmayabilir. Meta, söz konusu platformların WhatsApp‘ın barındırdığı güvenlik standartlarını karşılaması suretiyle buna alternatif diğer şifreleme sistemlerine de uyulabileceğini açıkladı.

Whatsapp, yeni özelliği için hazırlanıyor!

WhatsApp’ın üzerinde durduğu yeniliğin ne kadar kullanışlı olacağı ise merak konusu. Bu güncellemenin ne zaman kullanıcı ile buluşacağı da tam bir muamma . Çünkü şirketlerin güvenlik anlaşmasını sağlaması da biraz uzun sürebilir. Bundan dolayı da söz konusu özelliğin gelmesi biraz gecikebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz