Bluesky rekora imza attı!

0
228 Okunma

Sosyal medya artık hayatımızın her yerinde. Twitter ise yıllara meydan okumaya devam ediyor. Gerçi Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından sonra yaptığı bazı değişiklikler, kullanıcıların pek hoşuna gitmedi. Tam da X’in eski ismiyle Twitter’ın kan kaybettiği dönemlerde yeni rakipleri meydana çıktı. Bunlardan biri hiç şüphesiz Bluesky. Önceden sadece davet yoluyla kullanıcı alan uygulama geçtiğimiz günlerde herkesin kullanımına açıldı. Bu sayede Bluesky kullanıcı sayısı ile yeni bir rekora imza attı. İşte detaylar…

Bluesky herkese açıldıktan sonra kullanıcı sayısı 1 milyona yaklaştı!

Herkesin bildiği üzere geçtiğimiz yıl Elon Musk popüler sosyal medya uygulaması Twitter’ı satın aldı. Başta ismi ve logosu olmak üzere birtakım değişiklikler yaptı. Ancak kullanıcılar bu durumdan pek hoşnut değil. Tam da bu ortamda Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey yeni bir platform kurdu.

Bluesky adını verdiği platform ilk ortaya çıktığında yalnızca davet yöntemiyle kullanıcı girişine izin veriyordu. Mikroblog platformu Bluesky, uzunca bir süre tıpkı 2021 yılında ortalığı kasıp kavuran Clubhouse gibi davetiye sistemiyle çalıştı. Haliyle bu durum kullanıcılar arasında epey merak uyandırdı. Ancak Dorsey dün Bluesky’ı herkesin kullanımına açtı. Bluesky herkesin kullanımına açılır açılmaz bir rekora imza attı. İlk günden neredeyse 1 milyon kullanıcı kazandı.

Twitter için tehlike çanları: Bluesky herkese açılıyor!

Bluesky‘ın toplam kullanıcı sayısına bakacak olursak 4,1 milyona yaklaştı. Ayrıca bu durum  her geçen dakika hızla artıyor. Yani siz bu haberi okurken binlerce kişi daha Bluesky’a kayıt oluyor. Hatta şirket CEO’su Jay Graber, X’teki bir gönderisinde “Burada işler tersine dönüyor” dedi. Böylece Graber Bluesky’ın artan popülaritesine dikkat çekti.

Peki giderek kartopu gibi büyüyen Bluesky’a katılmak için ne yapmalısınız? Platforma kayıt olmak için web veya mobil uygulamasını (Android- iOS) ziyaret edebilirsiniz. Yeni hesap oluşturma butonuna dokunduktan sonra bilgilerinizi giriniz. Bu sayede kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz