Boeing uçan arabalar için çalışmaya başlıyor

0
412 Okunma

Kitty Hawk,  Google’ın Larry Page tarafından desteklenen ve Udacity’nin kurucu ortağı Sebastian Thrun liderliğindeki uçan otomobil şirketi, havacılık devi Boeing ile anlaştı.

pisi şahin korası

Uçan arabaların odağı nedir?

Stratejik ortaklığın şartları belirsiz. Ancak, iki şirketin özellikle hava taşımacılığı konusunda özellikle emniyet ve otonom ve pilot araçların nasıl bir arada olacağı konusunda kentsel hava hareketliliği konusunda işbirliği yapacakları görülüyor.

Kitty Hawk’un araç portföyünde iki kişilik bir hava taksisi olan Cora ve kişiselleştirilmiş uçuş için bir araç olan Flyer yer alıyor. Duyuruya göre ortaklık, tamamen elektrikli, kendini uçuran uçan taksi Cora’ya odaklanıyor.

Ä°lgili resim

“Kitty Hawk gibi bir şirketle çalışmak, hareketliliğin geleceğini güvenli bir şekilde ilerletme hedefimize bizi daha da yaklaştırıyor,” dedi. Başkan Yardımcısı ve yeni nesil taşımacılığa odaklanan bir kuruluş olan Boeing NeXt genel müdürü Steve Nordlund.

Ä°lgili resim

Uçak kanadında yolculuk dönemi başlıyor!

Google’ın ayın fabrikası X’i kuran Thrun, aynı zamanda Kitty Hawk’ı da kurdu. Şirket, Kaliforniya’daki Mountain View’de yerleşiktir, ancak testlerinin çoğu Yeni Zelanda’da yapılmaktadır. Geçen yıl, Kitty Hawk , bir helikopter gibi çıkıp bir uçak gibi uçabilecek dikey bir kalkış ve iniş uçağı olan Cora’yı tamamladı.

Uçan arabaların Türkiye’de olması gerektiğini düşünüyor musunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz