Gigi Hadid Instagram telif hakkı yasasını yeniden yazdırmak istiyor

0
503 Okunma
NEW YORK, NY - MAY 07: Model Gigi Hadid attends the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City. (Photo by Noam Galai/Getty Images for New York Magazine)

Model Gigi Hadid, Instagram hesabına paparazzilerin fotoğraflarını göndermesi gerektiğine inanıyor çünkü fotoğraflarına katılımı poz vermekten kıyafet seçimine kadar bir fotoğrafçının mülkiyet iddialarını geçersiz kılıyor açıklamasını yaptı.

Gelen bir telif hakkı ihlali davası, bu yıl Ocak ayında açılan, bir ajans Xclusive-Lee ajansı, Hadid’e  şirketin telif hakkını ihlal o eden resimlerden birini yayınladığını iddia ediliyor. Hadid’in yasal ekibi, bu ayın başlarında ve destekleyici bir mutabakatın yanı sıra, görevden alınma davasıyla, resmi yayınlamasının, fotoğrafa bir gülümseme ve kıyafeti biçiminde katkıda bulunduğundan, adil bir kullanım oluşturduğunu iddia ediyor.

Destek mutabakatı Hadid’in herhangi bir telif hakkını ihlal etmediğini, çünkü “Bayan Hadid, kamera için poz verdi ve böylece kendisi, telif hakkı yasasının korumak istediği öğelerin çoğuna katkıda bulundu.” Dedi. Onu New York sokaklarında çeken fotoğrafçı değil. (Fotoğraf o zamandan beri Hadid’in Instagram’dan silindi, ancak Hadid’in denim kıyafetiyle gülümseyen bir sokakta durduğunu gösteriyor.)

Hadid yayını sildi

Ekip ayrıca, Hadid resmi gönderdiğinde kırptığı için, takipçilerini fotoğrafçının kompozisyonu yerine poz ve gülümsemesine odaklayarak fotoğrafa “katkısını” vurguladığını da iddia ediyor. Tipik olarak, fotoğrafçılar, özellikle kamusal alanda bir görüntü yakaladıklarında tam telif hakkına sahiptir ve bu dava, uzun süren varsayımı zorlamaktadır.

Tim Hwang, “Bu içerik üzerinde haklarım var ve gerçekten yarattığım her şey, iznim olmadan başkası tarafından alınmış ve kopyalanmış ve paylaşılmışsa, teorik olarak yasanın çıkarılmasını, kontrol edilmesini, kontrol edilmesini isteme hakkım var. bu içeriği koru ve sınırla.”açıklamasında bulundu.

Hadid’in ekibi, Instagram hesabından para kazanmadığını ya da Xclusive’den kar elde etmediğini iddia ediyor. ” Hadid, fotoğrafı sadece Instagram sayfasına geri gönderdi ve ticari olarak sömürmek için hiçbir çaba göstermedi ”diye yazıyor. “Onun yeniden gönderilmesi, fotoğrafçının fotoğraf çekme konusundaki amacından farklı bir kişisel amacı yansıtıyordu; bu, Bayan Hadid’in popülerliğini ticari olarak sömürüyordu.”

Durum sadece ünlülerin kendi fotoğraflarına ve paparazziler kültürüne nasıl davrandıklarını etkilemeyecek, aynı zamanda hayranlarının hangi görüntülerin yeniden göndermelerine izin verildiğini de etkileyebilecek. Kim Kardashian West gibi bazı ünlüler sadece sahip oldukları fotoğrafları yayınlarlar, böylece fanlar görüntüleri paparazzilerin görüntülerin mülkiyetinde olduğunu iddia etmeden ve hesaplarını çekmeden tekrar edebilirler. Khloe Kardashian, bir zamanlar paparazzilerin Hadid’e açılan davaya benzer bir fotoğrafını gönderdiği için dava açtığını tweetledi . Ancak bir ünlünün paparazzilerin ele geçirdiği bir görüntünün oluşturma sürecine katkıda bulunduğunu iddia etmek, Instagram’ın nasıl işlediğini ve platformda izin verileni nasıl yerine getirdiğini temelde değiştirebilecek bir önemli bir konu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz