BTK’dan çocukları koruyan yenilik: Güvenli İnternet

0
286 Okunma
tek-numarayla-guvenli-internet-donem güvenli interneti

İnternet kullanım yaşanın düştüğü bu dönemlerde çocuklarımızı internetin zararlarından korumak bir hayli zorlaştı. Henüz okuma yazma bilmeyen çocuklar daha artık interneti kullanıyor. BTK çocukları koruyacak yeni bir adım attı. Artık Güvenli İnternet hizmeti zorunlu hale gelecek.

Güvenli İnternet hizmeti zorunlu hale geldi

Güvenli internet

Her türlü bilgiyi kolayca bulabildiğimiz internet, istemediğimiz bilgileri de bize gösteriyor. Yetişkinlerin bu durumdan korunmak mümkün; küçükler için korunma pek mümkün değil. Özellikle pandemi sebebi ile internet kullanımının arttığı bu dönem de BTK yeni bir adım attı. Artık Güvenli İnternet hizmeti zorunlu olacak.

BTK tarafından yayınlanan karara göre; yeni internet kullanıcıları hizmetin başlamasından itibaren Güvenli İnternet açık olarak bağlantı kuracak. Herhangi bir ücret talep edilmeyen bu özellik aslında yıllardır internet sağlayıcılar tarafından kullanıcılara sunuluyor. Fakat özellik varsayılan ayarları kapalı olarak geliyor. Sizin özel olarak bu hizmeti aktifleştirmeniz doğrultusunda Güvenli İnternet seçeneğinden faydalanabiliyordunuz. Şimdi ise varsayılan ayar açık olacak şekilde değişecek. Bu servis çocuk ve aile olmak üzere iki farklı filtreleme sistemine sahip. Aile profilinde sadece aile yapısına uygun olmayan içerikler engellenirken; çocuk profilinde zararlı tüm siteler engellenecek. Engellenen sitelerin güncel kalması için listeler kısa aralıklarla otomatik olarak güncelleniyor.

Sosyal medya çocuk güvenliği konusundan sanılandan daha kötü durumda

BTK internet sağlayıcıların bu yeni adıma uyması için 3 aylık bir süre tanıdı. 3 aya kadar opsiyonel olarak devam edecek bu sistem 3 ayın sonunda hala aktif olmayan hizmet sağlayıcıları için otomatik olarak açık hale gelecek. Kullanıcı olarak buna gerek duymuyorsanız online işlemlerden ya da müşteri hizmetlerinden devre dışı bırakabileceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz