Clubhouse’a yeni rakip: Spotify Greenroom

0
340 Okunma
Clubhouse'a yeni rakip: Spotify Greenroom

Clubhouse uygulamasının popüler hale gelmesi ile sosyal medya platformları art arda alternatiflerini piyasaya sürdü. Popüler sesli sohbet uygulamasının yeni rakibi ise Spotify oldu. Çevrimiçi müzik dinleme platformu; Spotify Greenroom uygulamasını piyasaya sürdü

Spotify Greenroom nedir?

spotify greenroom

Mart ayında Clubhouse benzeri özellik için çalışmalarını başlatan platform nihayet bir sonuca ulaştı. Çalışmalarını yürütmek için Betty Labs şirketini satın alan Spotify; Locker Room tarafını geliştireceğini söylemişti.  Uygulamayı kendi özellikleri ile düzenleyerek yeni sürümü piyasaya sundu. Spotify Greenroom herhangi bir yeni üyelik gerektirmiyor. Halihazırdaki Spotify kullanıcı bilgilerinizle yeni uygulamaya giriş yapabileceksiniz. Kendi içerisinde bir özellik olarak değil de yeni bir uygulama olarak piyasaya sürülen Greenroom; Spotify’ın sosyal medya olma konusundaki büyük adımı olarak görünüyor.

Android 12 ile telefonlara yeni özellikler geliyor

Tasarım olarak Locker Room’un iskeletini bozmayan Spotify; tema rengi ve yazı fontu değişikliği gibi ufak dokunuşlarla kendi uygulamasına benzetmiş. Eskiden sadece Spor alanında içeriklerin bulunduğu uygulama artık daha fazla alanda içeriğe sahip olacak. Uygulamanın Clubhouse benzeri özellikleri ise hemen hemen tüm rakiplerin yaptığı gibi benzer görüntüye sahip. Greenroom uygulaması bugün tüm dünyada 135 pazarda kullanıma sundu. Şimdilik Android ve iOS tarafında kullanılan uygulamanın temel dili İngilizce. Fakat zamanla diğer dillerinde geliştirilmesi hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz