Facebook kendi podcast servisini başlatıyor

0
138 Okunma
Facebook kendi podcast servisini başlatıyor

Son dönemlerin yeni sosyal medya trendi sesli etkinliklerden oluşmaya başladı. Clubhouse ile başlayan sesli sosyal medya hareketi, podcastlerde de benzer etkiyi ortaya çıkardı. Facebook gelecek hafta kendi podcast servisini kullanıma açıyor. Artık Facebook üzerinden podcast dinleyecek ve arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.

Facebook podcast servisi 22 Haziran’da açılıyor

Facebook’un içerik üreticilere gönderdiği mail ile kesinlik kazanan özellik için gözler 22 Haziran’a çevrildi. Facebook öncelikli olarak Clubhouse benzeri bir özelliğini devreye sokacak. İlerleyen süreçte ise platform podcast yayınlarını sunmaya başlayacak. Önce birkaç kullanıcı ile test edilecek hizmet; ilerleyen süreçte tüm kullanıcılara sunulacak. Facebook podcastlari kendi bünyesinde toplamak için içerik üreticilere bir kolaylıkta sunuyor. Gelen maillerde bunun kısa yolundan bahsetmiş. İçerik sağlayıcılar RSS feedleri aracılığı ile herhangi bir işlem yapmadan podcastlerini platforma kolayca aktarabilecek. Geçmiş yayınlar için bu kısayolu kullananların sonraki paylaşımları da Facebook’a otomatik olarak yüklenecek. Kullanıcıların erişmesini istemediği içerikler ise platformdan kaldırılabilecek.

Kullanıcılar tarafında da bir takım kolaylıklar var. İstediğiniz kişinin podcastini ücretsiz dinleyebileceğiniz gibi dilerseniz bunu arkadaşlarınızla da paylaşabileceksiniz. Üstelik içerik üreticinin izin vermesi halinde; herhangi bir podcastte beğendiğiniz 1 dakikalık klipler halinde paylaşabileceksiniz.

Clubhouse’a yeni rakip: Spotify Greenroom

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz