BTK’dan sosyal ağ sağlayıcılarına yeni düzenleme

0
210 Okunma

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye’de günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına yeni düzenleme getirdi. Getirilen yeni düzenleme ile sosyal ağ sağlayıcıları artık ülkede en az bir kişiyi yetkilendirmek zorunda. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına idari para cezası verilecek.

Sosyal ağ sağlayıcılarına düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı

SOSYAL AĞ SAĞLAYICILARI

Sosyal ağ sağlayıcılarına yönelik düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları ülkede en az 1 kişiyi yetkilendirmek zorunda olacak.

Kullanıcı verileri Türkiye’de saklanacak

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenlemeye göre, sosyal ağ sağlayıcılarının sunduğu içerikler için kişilerin yapacağı Türkçe başvurular 48 saat içerisinde Türkçe olarak cevaplandırılması zorunlu olacak. Kişiler tarafından yapılan başvuruları cevaplamayan sosyal ağ sağlayıcılarına 5 milyon lira idari para cezası kesilecek. Raporlama yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına da 10 milyon lira idari para cezası uygulanacak.

Sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’deki kullanıcıların verilerini Türkiye’de barındıracak.

Temsilci belirlenmezse idari para cezası uygulanacak

Ülkede en az 1 kişiyi yetkilendirme sorumluluğunu yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bildirimde bulunulacak.

BTK tarafından yapılan bildirim sonrasında  30 gün içerisinde temsilci belirlemeyen sosyal ağ sağlayıcılarına 10 milyon lira idari para cezası kesilecek. Uygulanan para cezasının ardından 30 gün içerisinde tekrar bir temsilci belirlenemezse bu kez 30 milyon lira idari para cezası kesilecek.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz