Bu özellik Instagram’da bile yok! Facebook Reels gelişiyor

0
94 Okunma
facebook reels

Meta çatısı altında bulunan Facebook ve Instagram birçok ortak özelliğe sahip. Geçtiğimiz günlerde Instagram’ın sevilen Reels özelliği Facebook tarafında geldi. Özelliğin gelişimi Instagram’dan hızlı oldu. Platform kullanıcıları Facebook’u kıskanabilir. İşte detaylar.

Facebook Reels videolarına emoji ile tepki verme dönemi başlıyor

Facebook Reels özelliğini Instagram’dan aldı. Fakat bu özellik Instagram tarafında daha çok gelişmiş durumda. Aslında Reels özelliğinin temelleri Instagram’a dayanmıyor. Bu özellliğin fikir babası TikTok. Birçok sosyal medya platformu sevilen özellikleri kendi çerçevesinde yeniden tasarlıyor. Kısa video formatlarının sevilmesi üzerine geliştirilen özelllik, yakında WhatsApp için de gelecek. Çatı şirket Meta geçtiğimiz ay bir güncelleme yaptı ve yeni özelliğini tüm Facebook kullanıcılarının deneyimine sundu. Şimdi bu özellik yeni bir nitelik kazandı. Facebook Reels videolarına 7 farklı emoji ile tepki verebileceksiniz.

Reels, kullanıcıların platformda en çok zaman geçirdiği yerlerden biri. Meta’nın açıklamasına göre Instagram ve Facebook’ta geçen zamanının yarısı Reels’da geçiyor. Bu konuda kendini geliştirmeye devam eden şirketin yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Özelliklerin keşfi konusunda isabetli açıklamalar yapan Alessandro Paluzzi, bir ekran görüntüsü ile Facebook Reels videolarına emoji ile nasıl tepki verildiğini ortaya çıkardı.

Geliştirme aşamasında olan emojileri aslında mesaj ve yorumlar kısmında yıllardır görüyorüz. Emoji tepkileri aynı şekilde Reels’da da aktif olacak. Bunlar; “mutlu, muhteşem, yanındayım, hahaha, inanılmaz, üzgün ve kızgın” emoji tepkilerinden oluşuyor.

Twitter Clubhouse’un bir özelliğini daha kopyaladı!

Özellik hakkındaki tüm detaylar şimdilik bu kadar. Facebook Reels tarafında fark edilen özelliğin Instagram için gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz