Bulaşık makinesi kullanırken bunları yapmayın! Cihaz ömrünü kısaltan kullanıcı hataları neler?

0
211 Okunma

Hem su tasarrufu hem de pratik olmasından dolayı bulaşık makineleri sıklıkla tercih ediliyor. Mutfağın en önemli eşyası haline gelen bulaşık makinesi doğru kullanıldığında uzun bir süre bizimle kalabilmesi mümkün. Peki bulaşık makinesi nasıl kullanılmalı? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları neler? Hep birlikte inceleyelim.

Bulaşık makinesi kullanırken yapılmaması gerekenler

  • Bulaşık makinesi kullanımında yapılmaması gereken ilk şeylerden biri de tam temizlenmemiş üzerinde yemek artığı olan tabakları düzenlemeden makineye yerleştirmek. Bu yanlış hareket ilerleyen zamanlarda makinenin tahliye borusunda tıkanıklığa yol açabilir. Bu durumun gelişmemesi için bulaşıkları makineye atmadan önce temizlemeniz gerekiyor.

bulaşık makinesi kullanıcı hataları

  • Bulaşık makinesine kendi deterjanı dışında fazladan ürün kullanmak da yanlışlar arasında yer alıyor. Bu durum makinenizde kalıntı kalmasına neden olur.

bulaşık makinesi deterjan

  • Bulaşık makineleri su tasarrufu yapmaları ile ünlüdür. Ancak tamamen dolmadan açılan bulaşık makineleri su ve elektrikten tasarruf yapılmasına engel olur. Bulaşık makinenizi tam doldurarak açmanız aynı zamanda ömrünü de uzatacaktır.
  • Bulaşık makineleri yemek artıklarını ve yağ kalıntılarını temizliyor. Ancak bu yağlar zamanla pervanelerinde toplanıyor. Bu yağları derinlemesine temizlemek için makine temizleyici de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bulaşık makineniz için tuz ve parlatıcı kontrollerini de sıklıkla yapmayı unutmayın. Bu küçük detayları takip etmeniz de makinenizin ömrünü uzun tutacaktır.
  • Bulaşık makinenizin alt çekmecesine büyük tabak vs. yerleştirmek pervanenin dönmesine engel olabilir. Bunun için makineyi açmadan önce alt çekmecede bulunan bulaşıkların üst kısımda yer alan pervanelere çarpmayacağından emin olalım.
  • Gözden kaçan ve temizlenmeyen yemek artıkları bulaşık makinesinin filtre bölümünde birikir. Bu bölümü de detaylı olarak temizlemek sahip olduğunuz bulaşık makinesinin uzun yıllar sizinle kalmasını sağlayacaktır.

bulaşık makinesi filtre temizleme

  • Bulaşık makinesini çalıştırırken içerisinde bulunanlara göre program seçmek önemlidir. Kısa programlar çok fazla yağ artığı olan tabakları temizlemeyecektir. Uygun programlar her zaman bulaşıkların temiz olmasını sağlar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz