Burun spreyi ile COVID-19 önlenebilir mi?

0
211 Okunma

Tüm dünyada COVID-19 aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ülkemizde de benzer çalışmalar yürütülse de maalesef bir sonuca varılamadı. Ancak Columbia Üniversitesi tarafından geliştirilen burun spreyi çalışmaları ile COVID-19 virüsünün önlenebileceği bildirildi.

Yeni geliştirilen burun spreyi ile COVID-19 virüsü yok edildi

Normal hayata dönüşün anahtarı olarak görülen COVID-19 aşısı hala kesin olarak geliştirilmedi. Ancak bu aşı geliştirilse bile herkese dağıtımı çok da kolay değil. Özellikle şehirde değil kırsal kesimde yaşayan insanlara ulaşması çok daha zor gibi görünüyor. Bilim bunun yerine daha erişilebilir bir alternatif sunuyor. Columbia Üniversitesi araştırmacıları insan akciğerinin 3D modeliyle test ettikleri burun spreyi sayesinde virüsü yok etmeyi başardı ve bu konuda büyük bir adım attı.

Burun spreyi COVID-19, burun spreyi

Aynı zamanda geliştirilen burun spreyinin ekonomik olarak da daha rahat şekilde tüm dünyaya ulaşabilir. Columbia Üniversitesi, bilim adamlarının daha ileri seviyedeki testler için hızla ilerlemeyi planladığını söyledi. Önemli araştırmacılar Anne Moscona ve Matteo Porotto, aşıların kolayca bulunabildiği yerlerde bile bir “tamamlayıcı” işlevi görebileceğini söyledi.

Eski sürüm Android kullanıcıları internete giremeyecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz