Eski sürüm Android kullanıcıları internete giremeyecek!

0
764 Okunma
eski android, android sürüm,

Eski sürüm Android kullanıcılarına kötü haber geldi. En son Android 11 sürümü piyasaya sürülen işletim sisteminin 7.1 ve altı sürümlerini kullanan kullanıcılar, artık güvenli web sayfalarına erişemeyebilir. İddialara göre, bu durum 2021 yılından itibaren geçerli olacak.

Eski Android kullanıcıları 2021’de internetsiz mi kalacak?

Sertifika şirketlerinin ortaklığının son bulması nedeniyle böyle bir durumun oluştuğu belirtildi. Kuruluş, 11 Ocak 2021’de bu işlevi etkinleştiren sertifika için varsayılan çapraz imzalamayı durduracak ve çapraz imzalama ortaklığını 1 Eylül’de tamamen kaldıracak. Geliştiricilerin eski işletim sistemleri için desteği bırakması tamamen yaygın bir durum. Ancak bu, Android güncelleme politikaları göz önüne alındığında hassas bir nokta olabilir.

eski android, android sürüm,

Sertifika doğrulama şirketi Let’s Encrypt, Google Play’deki Android kullanıcılarının yaklaşık yüzde 33,8’inin 7.1’den daha düşük bir sürüm çalıştırdığını ve bazı donanım satıcılarının desteği erken kestiklerini belirtti. Geçici bir çözüm olarak kullanıcılar Firefox tarayıcısını kullanabilir ancak bu sorunu çözmeyecek gibi görünüyor. Ayrıca birçok Android kullanıcısının 2016’dan beri yazılımlarını güncellemediği de verilen bilgiler arasında.

iPhone 13 kamerası ile ilgili ilk bilgiler geldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz