RTÜK’ten Deezer ve Tidal’a uyarı!

0
151 Okunma
Deezer ve Tidal

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Deezer ve Tidal platformlarının internet ortamından yayın lisansı almadan yayın hizmeti verdiğini tespit etti. Bu nedenle RTÜK, online müzik servisleri Deezer ve Tidal’a ihtar gönderdi. Platformların 72 saat içerisinde başvuru yapıp, 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemeleri halinde yayınlarına devam edebilecekleri dile getirildi. Türkiye yayınlarına devam eden iki platform için yapılan açılamada, “Aksi halde bu yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesi talebinde bulunulacak” denildi.

Deezer ve Tidal

Deezer ve Tidal uygulamalarına ihtar veren RTÜK’ün resmi açıklaması şu şekilde:

“Belirtilen süre içerisinde internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanmaması ve bu süre içinde hesaplanacak yayın lisansı ücretini peşin olarak ödemesi halinde ilave üç ay daha yayın hizmetlerini sunabileceği,

Başvuru talebini içeren dilekçesiyle birlikte taahhütnameyi sunmaz ve üç aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez; yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakiben yetmiş iki saat içerisinde son vermez ise Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca sulh ceza hâkiminden söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi talebinde bulunulacak. Ayrıca aynı Kanunun 33 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı…”

 

Burun spreyi ile COVID-19 önlenebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz