Cadılar Bayramı’na özel en iyi korku filmleri!

0
526 Okunma
Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi!

Cadılar Bayramı’nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesini bir araya getirdik. Bu Cadılar Bayramı’nda korkuya doyacaksınız!

Hallowen

Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi

Günümüz korku sinemasının şablonlarını oluşturmuş bir klasik Halloween. Senaryo ve müzik ile de bizzat ilgilenen yönetmen John Carpenter’ın damgasını taşıyan film, mahalleye dehşet saçan sapık ve ona yem olmaktan kurtulma çabası içindeki genç kız arasındaki kedi-fare oyununu anlatıyor.

Hellraiser

 Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi

Hellraiser, Fas’ta bir antikacının dükkanından gelen gizemli bir küp, ve bu küple oynandığı zaman küpü elinde tutanı cezalandırmaya gelen iblisleri anlatıyor. Elm Sokağında Kabus, 13.Cuma ve Halloween gibi klasiklerle bir tutulan Hellraiser, video nasty döneminin son önemli temsilcilerinden biri.Berduş bir gezgin olan Frank Cotton Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayan Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır.  Her biri ayrı bir işkence görmüş cesetlere benziyorlar… Birinin gözleri oyulmuş, diğerinin gırtlağı açılmış, diğerinin gözleri kapatılmış ve dudakları çengelli tellerle açık bırakılmış. Liderleri Pinhead’in (Çivi Kafa) de dediği gibi “kimine iblis, kimine melek” olan ve başka bir boyuttan gelen bu ruhlar, kurbanlarına zevk ve acıyı aynı anda tattıran gizemli varlıklar. Bu film ile  Cadılar Bayramı gününe yakışır bir gece geçirebilirsiniz.

 Candyman

 Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi

Bu film  yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencinin hikayesini anlatmakta. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afroamerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır. Cadılar Bayramı için Helen’in korku dolu tez çalışmasına misafir olun!

 

 Eden lake -Kan Gölü

 Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi

 

“Kan Gölü”nü benzeri yapımlardan ayıran en önemli özellik, standart korku gerilim unsurlarının yanı sıra şiddetin sorgulanmasına dair bir kaygı taşıması. Orman içindeki ferah mekanda iyi vakit geçirmek isteyen kahramanlarımızın başına bela olacak olan bir grup genç, bu masum gölü bir kan gölüne çevireceklerdir. Bu huzurlu mekanda birdenbire ortaya çıkan gençler kendilerini bu genç çifte kanıtlamak için güç gösterisine girip şiddet uygulamaya başlayınca, olaylar kendiliğinden gelişir ve kedi- fare kovalamacası vahşete dönüşür.

 

Ruhlar Karnavalı- Carnival Of Souls

 Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi

 

Mary Henry, arkadaşlarıyla beraber arabalarıyla dolaşırlarken başka bir arabadaki gençlerin kışkırtmasıyla yarış yapmaya kalkışırlar. Köprüden geçerlerken araçlarının kontrolden çıkması sonucu araba nehre uçar ve kazadan yalnızca Mary kurtulmayı başarır. Kazanın şokundan kurtulamayan kız, Utah’ta bir kilisede iş bulur ve oraya doğru yola çıkar. Yerleştiği Utah’da da huzuru bulayan Mary, giderek kendi içine kapanmaya ve paranoyak bir ruh haline sürüklenmeye başlar. Gördüğü halüsinasyonlar ve yaşadığı garip olaylar, onu arkadaşlarıyla aynı sona doğru adım adım yaklaştırmaktadır. Cadılar Bayramı’nda bu filmle korku dolu dakikalar yaşamaya hazır olun!

Şeytanın Evi

Cadılar Bayramı'nın tadını çıkarmak isteyenler için en özel ve en korku dolu filmler listesi

Geçimini sağlamak için çocuk bakıcılığı yapan bir genç kız (Samantha), bakımını üstleneceği çocuğun evine gittiğinde beklemediği bir ortamın içerisine düşer. çocuğun ailesi genç kızı ayinlerinde kullanmak istemektedir.Tribeca Fim Festivali ve Frightfest’te de gösterime giren film 80’lerin korku sineması havasını taşıyor. Mutlaka izlenmesi gereken korku filmlerinden!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz