Çamaşır kurutma makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?

0
137 Okunma

Çamaşır yıkama işleminin sonrasında kurutma işlemi çok can sıkıcı olabiliyor. Özellikle havanın güzel olmadığı zamanlarda yıkanan çamaşırlar günlerce balkonda yer işgal edebiliyor. Böyle zamanlarda çamaşır kurutma makineleri imdada yetişiyor. Peki çamaşır kurutma makinesi alırken nelere dikkat edilmeli? 

Çamaşır kurutma makinesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır kurutma makineleri, özellikle kış aylarında çok tercih ediliyor. Büyük nevresimler ve çamaşırlar sadece birkaç saat içerisinde kullanılabilir hale geliyor. Günlerce kurumayan çamaşır sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Bugün çamaşır kurutma makinesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri sizin için listeledik.

  • Makine alanına karar verin 

Çamaşır kuruma makinesi satın almadan önce onu nereye koyacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Makineyi aldıktan sonra ona uygun yer bulamamak hayal kırıklığı yaratabilir. Kurutma makineleri çeşitli modellerde satışa sunuluyor. Evinize uygun modelde olan makineyi seçerseniz kullanımınız daha rahat olacaktır. Çamaşır kurutma makineleri, bacalı ve yoğuşmalı olarak ayrılıyorlar. 

çamaşır kuruma makinesi seçimi

  • Enerji tasarrufu yapabileceğiniz makineyi tercih edin 

Biraz pahalı gibi görünse de çamaşır kurutma makineleri uzun vadeli olarak düşünüldüğünde daha karlı bir seçenek olacaktır. Seçeceğiniz A sınıfı çamaşır kurutma makinesi ile enerji tüketimini azaltmanız mümkün. Aynı zamanda büyük parça nevresim ve battaniye gibi ürünleri tek seferde kurutarak enerjiden tasarruf etmek de mümkün.

çamaşır kurutma makinesi tercihi

  • Havalandırma özelliği olmasına dikkat edin 

Çamaşır kurutma makinesi tercih ederken mutlaka havalandırma özelliği olup olmamasına da dikkat edin. Havalandırma özelliği yıkamanın gerek olmadığı durumlarda kullanılabilir.

  • Ses seviyesine dikkat edin 

Çamaşır kurutma makinesi tercih ederken dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise ses seviyesi olmalıdır. Çamaşır kurutma makinelerinin kendilerine has sesi vardır ve geç saatlerde çalıştırmak sizi ve komşularınızı rahatsız edebilir. Satın almadan önce sessiz olup olmadığı hakkında bilgi almayı unutmayın.

  • Programları hakkında bilgi alın 

Çamaşır kurutma makineleri bir takım özellikleri barındırırlar. Bu özellikleri tam bilmek ise size zaman tasarrufu sağlar.

Çamaşır kurutma makinesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listemiz bu şekildeydi. Peki siz çamaşır kurutma makinesi kullanıyor musunuz? Çamaşır kurutma makinesi seçiminde nelere dikkat ettiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz