Çamaşır makinenizin ömrünü uzatacak tavsiyeler

0
157 Okunma

Beyaz eşyaları kullanırken yaptığımız bazı hatalar, eşyaların ömrünü kısaltabiliyor. Bu yazımızda çamaşır makinesini uzun vadeli kullanmak isteyen takipçilerimiz için önerilerde bulunduk. İşte çamaşır makinenizin ömrünü uzatacak tavsiyeler:

Deterjan kullanımına dikkat

Çamaşır yıkarken gereğinden fazla toz deterjan koymamalısınız. Aşırı deterjan kullanımı giysilerde yıpranma ve aşınmaya yol açmasının yanı sıra makinenize de zarar vermektedir. Fazla deterjan kullanımı, tahliyeyi ve durulamayı engelleyebileceği için aşırı köpük sorunu yaşanabilir. Makinenizin ömrünü uzatmak için deterjan kullanımına dikkat etmenizde fayda var.

Çok fazla giysi yıkamak

Çamaşır makinenizin ömrünü uzatacak tavsiyelerden bir diğeri makine kapasitesi. Bütün çamaşır makinelerinin belli bir kapasiteleri vardır. Bu kapasitelerinin üzerinde çamaşırı tek seferde yıkamaya çalışmak, makinenize ciddi anlamda zarar verecektir. Bu kapasiteye dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Düzenli bakım

Çamaşır makinenizin bakımlarını düzenli aralıklarla yapmanız sizi hem daha büyük masraflardan koruyacak hem de makinenizin ömrünü önemli ölçüde artıracaktır.

Makine temizliği

Çamaşır makinenizin uzun ömürlü olmasını ve verimli çalışmasını istiyorsanız makinenizin temizliği konusunda da titiz davranmanız gerek. Düzenli aralıklarla temizlenmeyen bir makine hem sağlığınıza hem de cüzdanınıza zarar verecektir.

Akıllı telefonların batarya ömrünü uzatacak 5 ipucu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz