Hafta sonu online gezebileceğiniz moda sergileri

0
589 Okunma

Pandemiden dolayı konserler; tiyatro oyunları gibi pek çok etkinlik, şu dönemde online olarak yapılmaya devam ediyor. Bu yazımızda moda severler için online gezebilecekleri moda sergilerini derledik.

The Museum at FIT

“New York’taki en moda müze” sloganıyla karşımıza çıkan The Fashion Institute of Technology; moda sergileri arasında gizli bir mücevher gibi. Dönen sergiler moda tarihini ve belirli yöntemlerin veya parçaların yıllar içinde nasıl geliştiğini gözler önüne seriyor. Son olarak yaklaşık 50.000 parçadan oluşan koleksiyonunda 18. yüzyıldan bugüne modanın en önemli isimlerinin tasarımları bulunmakta. Sergiyi gezmek için buraya tıklayınız.

SCAD FASH Museum of Fashion and Film

Savannah Sanat ve Tasarım Koleji’nin moda müzesi; tarih süresince modayı bir kontakt aracı olarak ele alıyor. Ufak Siyah Elbise sergilerini ya da Pierre Cardin ve Oscar de la Renta tarihini görebilirsiniz. Sergiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

FIDM Museum & Galleries

FIDM 1969 yılında Los Angeles’ta bir moda okulu olarak kuruldu. Öğrencilerine tasarım ve ürün yönetimi alanında eğitim veren kurum, bir süre sonra tasarım öğrencilerinin yeteneklerini geliştirmeleri için inceleyecek giysilere ihtiyaçları olduğunu fark ederek bir müze kurmaya karar verdi. Los Angeles’taki Moda Tasarım ve Mağazacılık Enstitüsü müzesi, son 200 yılda moda tarihinin tüm yanlarını inceliyor. Sergiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MoMu Fashion Museum Antwerp

Çağdaş moda ekseninde düzenlediği sergilerle tanınan Momu’nun koleksiyonu 25.000 parçadan oluşuyor. Sergiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kyoto Costume Institute

Japonya’nın güzel ve zarif şehri Kyoto’da yer alan KCI; çağdaş batı modasını geçmişi ve bugünü yorumlamak amacıyla kullanan; modayı sosyal, ekonomik ve toplumsal bir olgu olarak kabul eden ve onu araştırma konusu yapan bir başka değerli moda sergilerinden biri. Sergiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz