Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’a gelen tepkiler

0
1.802 Okunma
cep-herkulu-naim-suleymanoglua-gelen-tepkiler

Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun yaptığı senaryosunu Barış Pirhasan’ın kaleme aldığı Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmi 22 Kasım’da vizyona girdi.

cep-herkulu-naim-suleymanoglua-gelen-tepkiler

Spor dünyasının önde gelen isimlerinden olan Naim Süleymanoğlu halterde aşılması güç, neredeyse imkansız başarılara imza atan, “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçilen efsanevi haltercisi olarak adını dünyaya duyurmayı başarmıştır. Kariyerine 47 Dünya Rekoru, üst üste 3 farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve nice başarılar sığdıran Naimoğlu, kendi ağırlığının 3 katından fazlasını kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe adını altın harflerle tarihe yazdırdı.

Dünya rekoruna ilk imzasını attığında, 15 yaşında olan sporcu aynı zamanda Türkiye’ye güreş dışında olimpiyatlarda altın madalya kazandıran ilk sporcudur.

Genç ve yetenekli oyuncu Hayat Van Eck’i Süleymanoğlu rolünde izleyeceğimiz “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filminde, babası Süleyman Süleymanoğlu’nu Yetkin Dikinciler, annesi Hatice Süleymanoğlu’nu Selen Öztürk canlandırıyor. Gürkan Uygun’u ise Naim Süleymanoğlu’nun halter sporuna yeteneğini fark eden ve onu adım adım dünya spor arenasına taşıyan ilk antrenörü Enver Türkileri rolünde izleyeceğiz.

Filmin kadrosu

cep-herkulu-naim-suleymanoglua-gelen-tepkiler

Levent Ülgen, Renan Bilek, Barış Kıralioğlu, Bülent Alkış, Kemal Başar, Mehmet Esen, Evren Erler, Mustafa Kırantepe ve Uğur Güneş ile İsmail Hacıoğlu gibi birbirinden değerli oyuncular da rol alıyor.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin izleyicilerinden yorumlardan bazıları…

Beyazperde sitesinden sizler için filme gelen yorumları derledik. İşte filme yapılan bazı yorumlar.

“Film adeta tarih belgesel niteliğinde. Bulgaristan’ın biz Türklere yaptığı zulüm çok kısa işlenmiş olsa da ana hatlarına değinilmiş. Bu film sadece Naim Süleymanoğlu’nun hikayesi değil. Bulgaristan’da yaşayan tüm Türklerin hikayesi. Film hakkında bir noktaya değinmek istiyorum. Arka plan müziği seçimi ve zamanlaması kesinlikle muhteşem ancak ses seviyesi konusunda biraz fiyasko. Filmin bazı kısımlarında (sinemada izlerken) diyaloglar müzik yüzünden duyulmuyor. Onun haricinde geriye kalan her şey muhteşem. Filmi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ailem 1989 Bulgaristan Kırcaali göçmeni… ”

Google Pixel artık eski fotoğraflara da ‘Portre Modu’ uygulayabiliyor

“Herkes şampiyon olabilir ama herkes kahraman olamaz. Hem şampiyon hem de kahraman olmayı başarmış Türk Tarihinin en büyük sporcusunun hayat hikayesi. Sadece Seul Olimpiyatları sahnesinde gerçek müsabakadaki kaldırışlarını koysalardı tadından yenmezdi.”

“Son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi. Yaşananların verdiği duygu, izleyenlere öylesine güzel geçiyor ki, hiç tanımayan çocuklarım bile bazı sahnelerde göz yaşlarını tutamadılar. Gerek oyuncu, gerek senaryo kalitesi ve performansı açısından muhakkak izlenilmesi gereken çok kaliteli bir film olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

“Muhteşemdi,harikaydı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Verdiğim para kuruşuna kadar helal olsun diyorum. Gerçek bir şampiyonun öyküsü bu şiddetle tavsiye ediyorum.
Şimdiye kadar izlediğim filmlerde ilk 5 listemde kesinlikle yer alır. Muhteşemdi oyunculuklar kusursuzdu. Her Türk vatandaşının izlemesi gereken bir film.

Filme yoğun ilgi gösterildi

Yorumlara bakacak olursak dram severlerin büyük bir ilgiyle izleyebileceği bir film. Zengin oyuncu kadrosuyla izleyicileri karşılayan bu yapım yaşanmış bir olayın anlatılmasının yanı sıra hikayesiyle de gerilimi film boyu had safhada tutacağa benziyor. Fragmanı hala izlemediyseniz sizler için haberimizde…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz