Cilt kuruluğuna iyi gelen yiyecekler!

0
970 Okunma

Bazen yaz aylarında da cildimiz kuruyabiliyor. Cilt kuruluğunu düzeltmek için olan kremler ise bazen yetersiz olabiliyor. Bu tür durumlarda beslenme şeklini değiştirmek ise kısa sürede olumlu sonuçlar almamıza yardımcı oluyor. Peki cilt kuruluğuna iyi gelen yiyecekler neler?

Cilt kuruluğuna iyi gelen yiyecek önerileri

  • Avokado

Avokado, beta karoten, folat, omega-3 yağ asitleri, A, C ve E vitaminlerini içinde barındırır. Avokado sahip olduğu sağlıklı yağlar ile cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Avokado, sos olarak, salata veya smoothie olarak da tüketilebilir.

 

  • Tatlı patates

    Besin değeri yüksek olan tatlı patates, cilt için de çok faydalıdır. Tatlı patates, A vitamini üretimine yardımcı olan beta karoten içerir. A vitamini ise ciltte meydana gelen kuruluk problemini iyileştirmede oldukça önemlidir.

 

  • Ispanak

  • Ispanak, pazı ve lahana gibi sebzeler kalsiyum, magnezyum, folik asit, çinko, demir ve A,B,C,K vitaminlerini içinde barındırır. Bu tür sebzeler de cilt kuruluğuna iyi gelenler arasında yer alır.
  • Zeytinyağı 

Zeytinyağının içinde bulunan yağ asitleri ciltte meydana gelen kuruluk gibi sorunları iyileştirmeye yardımcı olur. İçeriğinde bulunan E vitamini ise cildi güneş hasarlarından korur ve cildi nemlendirir.

  • Yumurta

Yumurta içerisinde A,D,E vitaminleri, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein içerir. Yumurtanın beyaz kısmı ise iyi bir kolajen kaynağıdır. Günde bir haşlanmış yumurta yemek cildin sağlıklı olmasını sağlar.

  • Su ve su içeren gıdalar

    Kuru cildi tekrar sağlıklı haline döndürmek için günde 2,5 litre su tüketmek önemlidir. Aynı zamanda su içeren gıdalar da cilt kuruluğunu düzeltmede etkilidir.

Peki siz cilt kuruluğu yaşadığınızda ne yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz