Cilt lekeleri için alternatif çözümler

0
688 Okunma

Cilt renginiz veya tipiniz ne olursa olsun cilt lekeleri ile ilgili sıkıntıları mutlaka yaşarsınız. Bu lekelerin nedenleri iki ana başlık üzerinde toplanır. Doğum lekesi gibi doğuştan sahip olduğumuz ve güneş ışınları, çeşitli yaralanmalar, aşırı makyaj veya yaşlılık gibi sonradan oluşan lekelerdir. Eğer sizin de cilt lekeleri ile başınız dertte ise birkaç önerimiz var!

[benzer]https://goo.gl/TbwuW4[/benzer]

Cilt lekeleri için kullanılan tedavi yöntemleri

Lekelerin tedavi edilebilmesi için öncelikle türünün bilinmesi gerekir. Evde kullanılabilecek yöntemler ile sonradan oluşan ve çok kalıcı olmayan lekeler giderilebilirken, doğuştan veya cildinize kalıcı olarak yerleşen lekeler ciddi tedavi süreçleri gerektirebilir. Henüz gençseniz ve cildiniz de lekelenmeler yoksa öncelikle bunların oluşmaması için özen göstermelisiniz. En sık karşılaşılan cilt lekelerinden biride güneş lekesinden korunmak diğer leke oluşumlarına göre daha kolaydır. Cilt tipinize ve güneşte kaldığınız süreye uygun bir güneş kremi kullanarak hem leke oluşumunu önleyebilir hem de oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Bunun dışında cildinizi düzenli olarak temizlemek ve peeling yapmak leke oluşumuna karşı cildinizi koruyabilir.

cilt lekeleri

Cilt lekelerinin tedavisinde kullanılan yöntemler oldukça fazla. Bu yöntemlere başvurmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Cilt lekeleri için;

  • Leke açıcı krem serum veya peelingler,
  • Lazer, ışık tedavisi ve PRP gibi yüksek teknolojiye sahip tedavi yöntemleri,
  • Cilt lekenize uygun vitamin veya asitler kullanılabilir.

Cilt tipinize ve leke derinliğinize göre doktorunuzun önereceği bu tedavi yöntemlerine düzenli devam ederek lekelerden kurtulabilirsiniz. Tedaviler hakkındaki kısa bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Peelingler

Evde kendi yapabileceğimiz peelinglerin dışında, doktor kontrolünde ve genellikle bir uzman tarafından uygulanan peelingler daha etkili çözüm sunmaktadır. Cildiniz eğer güneş gibi dış etkenlerden dolayı zarar gördüyse kimyasal peelingler tercih edilebilir. Çok uzun sürmeyen bu tedavi belli zaman aralıkları ile 4 veya 6 seans aralığında sonuç verir. Enzim peelingleri ise, son yıllarda geliştirilen ve yan etkisi en az olan tedavi yöntemlerindendir. Kimyasal peelinglere göre daha uzun süre ciltte kalır ve daha hızlı etki gösterir.

PRP yöntemi

Kişiden alınan az miktardaki kanın çeşitli işlemler gördükten sonra kişiye tekrar verilme işlemi ile gerçekleşir. 3-4 seans uygulanan PRP yöntemi, cilde parlaklık verir ve lazer tedavilerine göre daha başarılı sonuçlar verir.

Lazer tedavileri

Doğum, yaşlılık ve güneş lekelerinde en sık kullanılan yöntemlerdendir. Özellikle Q anahtarlı lazerler tercih edilir. Vücudun çeşitli bölgelerine göre seans sayıları değişiklik gösterebilir.

Cilt tipinize, yaşınıza ve cilt lekenize uygun tedavi yöntemini belirlemek için alanında uzman doktorlar tarafından yardım alabilirsiniz. Doğru yöntem ve düzenli tedavi ile sizde cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz