Çocuklar kod yazmayı öğreniyor!

2
1.275 Okunma

BSH Türkiye, Çerkezköy‘de yaşayan çocuklara bir sene boyunca kod yazmayı ücretsiz olaraka öğrenmelerini sağlayacak projesini güzel bir etkinlikle duyurdu.

Ülkemizde teknoloji alanında verilen eğitimlerde ciddi bir eksik var, özellikle teknolojiye erişimin sınırlı olduğu Çerkezköy’de yaşayan öğrenciler için çok güzel bir proje başlatıldı. 1 sene içerisinde 700 öğrenciye bilgisayar programlamanın temellerinin öğretilmesi hedeflenen MAKERS OF TOMORROW projesi hayata geçirildi.

http://https://youtu.be/OZMupYcYZgc

Birçok konuda eğitim verilecek

BSH Grubunun en büyük üç AR-GE merkezinden biri olan Çerkezköy’deki üretim tesisinde 1 sene boyunca çocuklara bilgisayar programlamanın temelleri öğretilecek. 9-17 yaş arasında 700 çocuğa ulaşmayı hedefleyen proje ile teknolojiye erişimi kısıtlı olan çocuklar bilgisayar programlama, 3D baskı, tasarım, yapay zeka, robotik gibi alanlarda detaylı bilgiler elde edebilecek ve kendilerini geleceğe hazırlayabilecekler.

Genç beyinlerin gelecekte öneminin iyice artacağı düşünülen meslek kolunda alacakları eğitim projesi bizlere de umut veriyor ve daha fazla bu tarz eğitimlerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz