Çocuklara COVID-19 anlatmak için hazırlanan kitap

0
564 Okunma
Çocuklar için COVID-19 kitabı

Dünya Sağlık Örgütü çocuklar için COVID-19 kitabı yayımladı. İnternet üzerinden ulaşılan kitabın Türkçe versiyonu da bulunuyor.

Corona virüsü karşımıza bir pandemi olarak çıkıyor. Yetişkinlerin bile durumun ciddiyetini anlaması oldukça geç olsa da çocuklara bu tarz salgınları ve karantina durumlarını anlatmak oldukça zor olabiliyor. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü toplamda 50’den fazla kuruluş ile birlikte ebeveynlerin çocuklarına Corona virüsünü anlatabilmesi için 36 dil için hazırlanmış bir kitap yayımladı.

Çocuklar için COVID-19 kitabı

Söz konusu kitap dijital ortama yüklendi ve ücretsiz olarak erişim sağlanabilecek şekilde kullanıma sunuldu. Ebeveynler için Corona virüsü salgınının çocuklara anlatılması zor olabilir. Belki nereden başlayacağını bilmiyor belki de çocuğuna bu durumu nasıl açıklayacağını bilmiyor. Bu nedenle duruma el atan Dünya Sağlık Örgütü salgını çocuklara anlatmanın kitap ile yolunu buldu.

Çocukların anlayacağı imgelerle virüsü anlatan kitapta, Ario isimli hayal ürünü bir karakter yer alıyor. Bu karakter aracılığıyla çocukların kendilerini, ailelerini ve arkadaşlarını Corona virüsünden nasıl koruyabilecekleri ve yeni ve bir gerçeklikle karşılaştıklarında nasıl zor durumların üstesinden gelebilecekleri öğretiliyor.

Dil desteği içerisinde Türkçe de bulunuyor. Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar adını taşıyan kitap 6 ve 11 yaş grubu çocuklarına ulaşmayı hedefliyor. Kitabın şu anda 6 dil desteği internette erişime açıldığı kaydediliyorsa da ilerleyen günlerde diğer dil desteklerinin olduğu kitaplar da kullanıma açılacak. Bunun yanında söz konusu kitap sesli olarak da yayınlanacak.

Dijital kitabın Türkçe versiyonuna ulaşmak isteyenler buraya bağlantıya tıklayabilir. 

Chris Hemsworth’dan çocuklar için stres yönetimi eğitimi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz