Facebook “sessiz mod”özelliği ekliyor!

0
211 Okunma

Dünya genelinde birçok kullanıcısıyla en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Facebook, izole olduğumuz şu günlerde kullanıcıların vakitlerinin çoğunu sosyal medyada geçirmelerini engellemek için “sessiz mod” özelliği ekliyor.

 

Corona virüs’ü nedeniyle evlerimizde izole olarak geçirdiğimiz günlerde sosyal medya hesapları zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz yerler oluyor. Facebook’da bu uğrak noktalardan biri. Facebook ise kullanıcıların vakitlerinin çoğunu sosyal medyada geçirmelerini engellemek için ‘sessiz mod’ adı verilerin yeni özelliğini devreye sokuyor.Eklenen bu yeni özellik sayesinde Facebook kullanıcıları yaptıkları zamanlama ayarıyla Facebook hesaplarını sessize alabiliyor. Sessiz mod aktif olduğu zaman Facebook’dan gelen tüm bildirimler kapanıyor. Apple’ın ekran saati denetimleri gibi kullanıcılarında uygulamayı başlatmasını engelliyor. Sessiz mod etkinken uygulamayı açmaya çalışırsanız, bir zamanlayıcı ile birlikte bir hatırlatma alıyorsunuz, ancak özelliği 15 dakika boyunca devre dışı bırakmayı veya atlamayı seçebilirsiniz.

Facebook eklediği bu özellik ile kullanıcılarının zamanlarını bilinçli ve yararlı geçirmelerine dikkat çekiyor. Virüs nedeniyle evlerimizde olmamız kullanma süresini daha fazla arttırdı. Facebook, sessiz mod özelliği ile kullanıcılarını bilinçli hale getirmeye çalışıyor. Bunun yanında Facebook, coronavirüs bilgi merkezine zihinsel sağlık kaynakları eklediğini ve dünya çapında kriz yardım hatlarına 2 milyon dolarlık bağış yaptığını açıkladı. Corona virüsü salgınına karşın etkin rol oynayan Facebook, diğer sosyal medya hesaplarına örnek olacak adımlar atıyor.

Facebook, sessiz mod özelliğinin Mayıs ayına kadar tüm İOS kullanıcıları için Haziran ayında ise tüm Android’lerde yayınlanmasını bekledikleri açıklamasında bulundular.

Uygun fiyatlı, şık powerbank: Xiaomi Mi Power 2S inceleme

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz