Çocuklara tarihi öğretmek için artırılmış gerçekliği kullanacaklar

0
59 Okunma

İkinci Dünya Savaşı’nda, Kanada’da bulunan Japon vatandaşların birçok yönden Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Japonlara göre daha kötü muameleler gördüğü biliniyor. Mülkiyetlerine el konulan Japonların bir kısmı Japonya’ya sürüldü ya da özgürlüklerine el konuldu. 

Kanadalı yazar Joy Kogawa, İkinci Dünya Savaşı’nda Japon kamplarında yaşananları artırılmış gerçeklik uygulamasıyla detaylandırdı. Obasan ve Itsuka isimli romandaki hikayeden alınarak hayata geçirilen uygulamada izleyiciler kampın farklı yönlerini keşfedebiliyor. Aynı zamanda kitabın ana karakteri Yuki’nin gözünden olanları dinliyor.

Aslında sesli bir kitap olan proje artırılmış gerçeklik teknolojinin desteği ile farklı bir boyuta ulaştı. Etkileyici görseller sayesinde kısa süreliğine de olsa o kamptaymış gibi hissetmek mümkün. 

Söz konusu uygulama okullarda da ders olarak kullanılacak. Bu dersin, öğrencilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon kamplarında yaşayanların deneyimlerini anlamaları ve tarihini daha iyi öğrenmeleri için oldukça faydalı olacağı düşünülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz