Erken doğan bebekleri kablolardan kurtaran sensörler

0
268 Okunma

Erken doğan bir bebeğin belirli bir süre yoğun bakımda kalması ve hayati fonksiyonlarının normal hale getirilmesi gerekiyor. Bu hem doğumu birkaç gün önce gerçekleşmiş minik bebek için hem de ailesi için oldukça zorlayıcı bir durum. Bebek yoğun bakımda kaldığı sürede sürekli olarak kablolara bağlı yaşıyor. Hayati fonksiyonlarının doğru takip edilebilmesi için bu şart. Ancak bunu daha kolay bir şekilde yapmak artık mümkün.

Northwestern Üniversitesi‘ndeki araştırmacıları tarafından geliştirilen cilt benzeri sensörler ultra-ince ve yumuşak bir yapıya sahip. Bebeğin göğsüne ve topuğuna yerleştirilen bu sensörler, kabloların işini çok daha rahat bir şekilde görüyor.

 

Kablosuz sensörler hayati bilgileri doktorlara doğru bir şekilde iletiyor. Bu sayede bebekleri tutmak, döndürmek ya da onlarla yakın ilişkide olmak çok daha kolaylaşıyor. 

Kablosuz sensörler şimdiye kadar 80’den fazla bebeğin üzerinde denendi. Sürekli tansiyonu ve sıcaklığı izleyen sensörlerin doğruluğu ile ilgili alınan ön sonuçlar oldukça başarılı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz