Çocuklara yazılım öğretmek için 5 tavsiye

0
302 Okunma
programlama dili

Teknolojinin gelişmesiyle “Hangi dilleri biliyorsun?” sorusunun cevabı artık sadece İngilizce, Fransızca, Rusça gibi diller olmaktan çıktı. Yazılım dünyasının aramıza kattığı C#, JavaPython gibi mobil ve web platformlarına uygulamalar üretebileceğimiz diller, farklı bir yabancı dil öğrenmekten daha önemli hale geldi. Fakat bu dilleri öğrenmek yabancı dil öğrenmekten daha fazla emek isteyebiliyor. Programlama dili öğrenmeye ne kadar küçüklükten başlarsanız başarı oranı ve öğrenme hızınız o kadar artıyor.

Ebeveynler olarak çocuğunuzun bu alana ilgisinin olabileceğiniz düşünüyor ve başarılı olmasını istiyorsanız, bu eğitime küçüklükten başlamasına yardımcı olabilirsiniz. Size vereceğimiz öneriler ile çocuğunuzun sadece yazılım sektöründeki başarısını değil, daha disiplinli ve başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

Odaklanmalarını sağlayın!

Dikkat dağınıklığı sadece eğitim alanında değil hayatımızın her alanında sorun olarak karşımıza çıkabilir. Yazılım gibi daha spesifik konularda odaklanmanın önemi daha da artıyor. Çocuklarınızda eğer odaklanma problemi varsa öncelikle bunu çözebilirsiniz. Ona önemli görevler vererek zihinsel olarak tamamen bir işe yoğunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Eğer gündelik yöntemler sizin için yeterli gelmiyorsa bir uzmandan destek alabilirsiniz.

Ortak işler yaptırın!

Yazılım projeleri bireysel olarak gerçekleştirilebilsede genellikle ekip işidir. Sadece yazılım alanında değil iş hayatında genellikle grup çalışmaları ile projeler hayata geçirilir. Bu yüzden çocuklarınızın kardeş veya arkadaşları ile birlikte işler yapmasını ve bu alanlarda kendisini doğru ifade edebilmesini sağlayın.

programlama dili

Duygusal zekasını destekleyin!

Duygusal zekanız ne kadar gelişmişse üretkenliğiniz ve işlerinizde başarı oranınız o kadar yüksektir. Çocuklarınızın hayal kurmasına, stres anında durum yönetebilmesine, olayları yorumlayıp empati kurabilmesine olanak tanıyın. Duygusal zeka, çocuğunuzun tüm iş ve sosyal hayatında daha başarılı olması için en önemli konulardan biridir.

Merak iyidir, engel olmayın!

Çocuklar kendilerini ifade etmeye başladıktan sonra merak ettiği her şeyi sorarlar. Hatta bu konuda bazen o kadar ileri giderler ki artık cevap vermekten yorulur ve bunu engellemenin yollarını ararsınız. Eğer sizde bu ebeveynlerden biriyseniz buna derhal dur deyin. Çocuğunuzun merak duygularını baltalamak yerine ona sabırla doğu yanıtlar vermeye çalışın. Her şeyi merak eden ve sorgulayan bireyler hiç kuşkusuz her konuda başarıyı yakalayabilirler.

Anlatsınlar, yazsınlar, öğretsinler!

Çocuklarınızın kendini ifade edebilmesine ve bildiklerini aktarabilmesine olanak tanıyın. Bu sayede hem ne istediklerimi daha iyi ifade eder hemde kendi eksiklerini daha iyi görmelerini sağlarsınız.

Tüm bu öneriler çocuğunuzun sadece iyi bir programlama dili öğrenmesinde değil hayat boyunca başarılı bireyler olmasına katkı sağlayabilir. Eğer kendinizde de bu konuda eksik gördüğünüz yerler varsa geliştirmeyi ihmal etmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz