Çocuklu evlerde klima kullanırken dikkat etmeniz gerek 5 altın kural

0
779 Okunma
çocuklu evlerde klima kullanırken

Yaz geldi ve evlerde sıcak havanın etkisi artmaya başladı. Gün içerisinde sıcaktan korunarak daha rahat vakit geçirmek için artık birçok evde klima tercih ediliyor. Taşınabilir vantilatörler ve soğutuculardan ziyade klima konforu çoğu insan için daha cazip. Peki, çocuklu evlerde klima kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte bugün bu sorunun cevabını birlikte vereceğiz.

Çocuklar evlerde klima kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

çocuklu evlerde klima kullanırken

Birçok ebeveyn evde çocuk özellikle de bebek varsa klima kullanmaktan çekiniyor. Fakat sanıldığının aksine düzgün kullanılan klimalar çocuklara zarar vermiyor. Sağlıklı bir klima kullanımı hem yetişkin hem de çocuklar için çok önemli. İşte dikkat etmeniz gereken 5 altın kural.

Klima bakımlarınızı mutlaka yaptırın

Klimalar özel hava filtreleri ile çalışır. Bu filtreler ortamdaki havayı soğutup yeniden verirken toz ve partikülleri içine hapseder. Fakat belli bir seviyeden sonra artık işlevsiz hale gelebilir. Klima bakımlarınızı düzenli yaptırarak olası solunum yolu hastalıklarından kendinizi koruyabilirsiniz.

Direkt havadan kaçının

Hem yetişkineler hem de çocuklar için başlıca altın kural soğuk havayı direk teninize temas ettirmemek. Genellikle bu durum hastalıkla sonuçlanır. Özel hava yönlendiricilerden satın alabilir ya da klimanızın pervazını yukarı çevirebilirsiniz.

Termometreye dikkat

Çocuklu evin vazgeçilmezi termometreler özellikle klimalı odalarda yerini almalı. Oda ısısını ani değiştiren klimaları termometre ile bir sınırda tutabilirsiniz. İdeal hava sıcaklığı 22-24 derece arasında olmalıdır. Ayrıca klimalar özelliklerine göre odanızdaki havayı kurutabilir. Termometre sayesinde odadaki nem düzeyini de takip edebilirsiniz.

Aralıklı havalandırma

Klima ile soğuttuğunuz odada ısı düzeyinizi kaybetmek istemiyor olabilirsiniz. Fakat düzenli aralıklarla odayı havalandırmanızda fayda var.

Oda değişimine dikkat

Eğer tek bir odada klima kullanıyorsanız başlıca dikkat etmeniz gereken şey hava değişimi. Çocuklarınızı odalar arası geçiş yaptırırken acele etmeyin. Özellikle gün içerisinde sürekli gir-çık yapmanız gereken bir durum varsa diğer odalar ile klimalı odalar arasındaki ısı farkını 10 dereceden fazla tutmamaya özen gösterin.

Bonus: zamanlayıcı

Özellikle gece klimalı odada yatıyorsanız sıcaklığın artma süresini örneğin sabah saatlerini önceden planlayarak klimanızı zamanlayabilirsiniz. Bu sayede bütün gün boyunca klima havası solumak zorunda kalmazsınız. Ayrıca çocuklarınızı klimalı ortamda kendinize göre bir kat daha fazla giydirmek; onları hastalıktan korumak için bir tedbir olabilir.

Siz çocuklu evlerde hangi kurallara dikkat ediyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz