Facebook, Discord’a benzeyecek!

0
223 Okunma

Facebook Grupları, yakında yeni bir güncelleme ile gelecek ve Discord kullancısıysanız Meta’nın bu yeni yaklaşımı sizlere oldukça tanıdık gelebilir. Meta, Gruplar için sola hizalı yeni bir kenar çubuğu ve kanal listesini test ediyor ve değişiklikler kullanıcılara ciddi Discord havası veriyor. Meta, yeni mor vurgu rengiyle Discord’u bile çağrıştırıyor.

Facebook Grupları yeni güncellemesiyle Discord’u andırıyor!

Değişikliklerin merkezine baktığımızda , gruplarınızı yuvarlatılmış kare simgelerle listeleyen yeni bir kenar çubuğu olduğunu görüyoruz. Popüler iki uygulama Discord ve Slack’te olduğu gibi, grupları listede ilk sırada görünecek şekilde sabitleyebileceksiniz. Bireysel grupların ise adeta doğrudan Discord’dan kaldırılmış gibi görünen yeni bir menüsü güncelleme ile gelecek detaylardan bir tanesi. Menü, kanallar, Messenger konuşmaları ve etkinlikler gibi özellikler ile güncelleme sızıntıları şimdiden çok düzenli duruyor.

Gruplardaki kanallar, metin sohbetleri, sesli odalar veya insanların kendi akışınızda görmeye alıştığınıza benzer bir şekilde gönderi gönderip yorum yapabileceği özel odalar gibi de olabilir. Normal metin sohbeti kısmına baktığımızda ise eski Messenger dizisine andırıyor ancak sesli odalar ise Discord’daki sesli odalara çok benziyor.

Bir diğer özellik ise Video oyunlarına adanmış varsayımsal bir gruba sahip olan Meta’nın bu ekran görüntüsü galerisinde bu kanalların üçüne de göz atabilecek olmanız. Ancak henüz bunun neden olduğu ile ilgili bir sızıntı yok. Yapılan bu testler, Meta’nın Facebook’u daha çok TikTok gibi hissettirmek için çalışmasıyla geliyor . Ancak bu değişikliğin amacına baktığımızda, feed’inizin takip etmediğiniz hesaplardan daha fazla içerik önermesini sağlamak olacağı, bu nedenle Meta’nın bu değişimi Facebook Gruplarının nasıl çalıştığını yeniden düşünmek için bir fırsat olarak kullanması mantıklı geliyor.

Peki ya sizlerin bu güncelleme hakkındaki düşünceleri neler? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz