Corona Virüsü Apple’ın gelirlerini olumsuz etkileyebilir!

0
402 Okunma
corona-virusu-apple-in-gelirleri-olumsuz-etkileyebilir-1

Geçtiğimiz günlerde hepimizin bildiği gibi Mobil Dünya Kongresi Corona virüsü sebebiyle iptal edilmişti. Çin’de ortaya çıkan ve 700’den fazla insanın ölümüne neden olan bu virüs tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Hatta Apple’dan Tesla’ya birçok üretici Çin’deki fabrikalarındaki üretimi korona virüsü nedeniyle geçici olarak ara verirken Nokia, Facebook, Intel, Sony, Amazon, LG, AT&T, Cisco, Vivo, Ericsson, Sprint ve Nvidia gibi onlarca marka sağlık tehlikesi nedeniyle Mobil Dünya Kongresi 2020 etkinliğine katılmayacağını açıklamıştı.

Çin’de çoğu teknoloji firması gibi Apple’ın da üretim şirketleri bulunmakta. Virüsten olumsuz etkilendiğini açıklayan Apple, salgın nedeniyle gelirlerinin düşebileceğini açıkladı. Açıklamalarına, salgın nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde şirketin gelir beklentileri karşılanamayabileceği ihtimalinin de olduğunu ekleyen firma mağduriyetini dile getirdi.

corona-virusu-apple-in-gelirleri-olumsuz-etkileyebilir-2

2020’nin birinci çeyrekteki gelirinin 91,8 milyar dolar olduğunu açıklayan Apple, ikinci çeyrekteki ise 63 milyar dolar ile 67 milyar dolar arasında bir beklentide olduklarını belirtti.

Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur. Nadir durumlarda, bilim adamlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler.

Hakan: Muhafız 3. sezonuyla Mart ayında geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz