Deprem çantasında bulunması gereken teknolojik ürünler

0
645 Okunma
Deprem çantasında bulunması gereken teknolojik ürünler

Deprem en çok can ve mal kaybına sebep olan doğal afetlerden. Depremin etkilerinden korunabilmek için yapılan tatbikatlar ve öncesinde alınan önlemler oldukça önemli. Sakin kalmak, apartmandaysanız asansör kullanmamak, eşyalarınızı duvara sabitlemek ve deprem çantanızı acil durumlar için hazır tutmak yapılacakların başında geliyor. Deprem çantasında bulunması gereken eşyalar arasında teknolojik ürünlerin yeri ve değeri çok büyük. İşte deprem çantasında bulunması gereken teknolojik aletler

Deprem çantasında hangi teknolojik aletler bulunmalı

Deprem çantasında bulunması gereken teknolojik ürünler

Evinizde bir deprem çantası yoksa en kısa sürede eksiklerinizi hazırlayarak çantanızı hazırlamalısınız. Herhangi bir zor durum anında ulaşabileceğiniz mesafedeki deprem çantası; can kayıplarına karşı alınacak önemli önlemler arasında yer alıyor. Peki bu çantada neler olmalı?

Deprem çantası göçük halinde kaldığınızda veya depremden kurtulduğunuz ilk anlarda sizin için büyük önem arz ediyor. Çantanızı hazırlamaya sizi hem tok tutacak hem de uzun müddet bozulmayacak; bisküvi, konserve gibi gıda maddelerinden başlayabilirsiniz. İlk yardım seti, bir miktar su ve doğal afet sonrası sizi kısa bir süre idare edecek miktar para koymanız da tavsiyeler arasında. Tüm malzemeleri hazırladığınızda sizin için hayati önem taşıyacak teknolojik aletleri de çantanıza koymayı unutmayınız. Deprem çantasında bulunması gereken teknolojik aletleri sizler için listeledik

Bebek çantasında bulunması gereken 5 teknolojik ürün

El feneri

Şarjlı ya da pille çalışan el fenerleri göçük altında kalmanız halinde size aydınlık ortam sağlar. Bu ışık hem etrafınızı tanımanızı hem de özellikle gece aramalarında dikkat çekerek yardım ekiplerinin size ulaşmasını kolaylaştırır.

Powerbank

Yüksek kapasiteli bir powerbank, sürekli yanımızda olan telefonlarımızı şarj etmek için büyük öneme sahip. Hatta eğer uyumlu bir cihaz bulabilirseniz el fenerinizi de bununla şarj edebilirsiniz.

Kablo 

Çantanızda telefonunuz ile uyumlu, varsa radyo ve fenerlerinizi şarj edecek çeşitli şarj kabloları koyabilirsiniz.

Radyo

Telefonunuzun yanında olmaması halinde dışarıda olup bitenleri takip edebileceğiniz bir radyo bulundurmalısınız.

Pil

Radyonuzu ve el fenerinizi daha uzun müddet kullanabilmenin en kestirme yolu pildir. Çantanıza koyduğunuz cihazlar ile uyumlu yedek pil mutlaka koymalısınız.

Mikrofon

Geçmiş zamanlarda deprem çantalarına koyulması gereken eşyaların başında düdük geliyordu. Artık düdük için bir alternatifiniz daha var. Düdüğün yanına kablosuz çalışan ve yüksek ses performansına sahip mikrofonda koyabilirsiniz. Bu araç yardım ekiplerini çağırmanızda size büyük katkı sağlayacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz