Deprem için 3 operatör bir araya gelecek!

0
135 Okunma

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5.7 büyüklüğündeki İstanbul depreminden sonra çok acil bir şekilde toplanan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı binasının önünde bir basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonrası yaşanan iletişim sıkıntılarının ele alındığını açıkladı.

Deprem anında kadınlar ve erkekler farklı tepki veriyor

Beklenen büyük İstanbul depremi için ortak hat projesi

Yaşanan doğal afet vakası sonrası operatörlerin durumunu inceleyen Fuat Oktay, güçlü bir kapasite altyapısının gerekliliğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 3 GSM hattının birleşerek oluşturduğu toplam 118 milyonluk kapasitenin 175 milyona çıkacağını söyledi. Fuat Oktay, bu sürecin 180 günde tamamlanacağını ifade etti.

beklenen büyük istanbul depremi

Söz konusu olan operatörler ile Türk Telekom’u ziyaret eden Fuat Oktay, gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti ve şirketlerin yaşanan iletişim aksaklığının sebebini teknik arızalar olarak açıkladığını dile getirdi. İlgili teknik arızaların nasıl önleneceğine dair planların yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ücretsiz hat projesinden de bahsetti:

“Bu hat belki AFAD bünyesinde kullanıma açılıyor olacak ve ücretsiz olacak. Herhangi bir afet anında vatandaşlarımıza duyuracağız. Herkesin herkesle haberleşebileceği, belirli bir süre için, bir hat oluşturuyoruz. Bu ücretsiz hat3 aylık bir süre içerisinde ortak bir çalışma ile hayata geçirilecek.”

istanbul depremi

Bir daha hat çöküşü olmaması adına telsiz sisteminin de kullanılacağını duyuran Fuat Oktay, bu sistemin depremi yönetecek ekipler ile karar vericilerin arasındaki ses iletişiminin kesilmesine engel olacağını anlattı.

Depremde operatörler sınıfta kaldı!

Yeterince sağlam olmayan baz istasyonlarının ve diğer tehlikeli binaların tespit edileceğini belirten Fuat Oktay, yeterince sağlıklı olmayan binaların yenileneceğini de sözlerine ekledi.

büyük istanbul depremi

Gerekli tüm kurumlar ve GSM şirketleri ile birlikte ortak bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı, toplanma alanlarında da kablosuz ağ teknolojilerinin kullanılabileceğini öne sürdü. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiler elimize ulaşacak.

fuat oktay ile ilgili görsel sonucu

Sizce ücretsiz ortak hat projesi ve sayısal telsiz adımı 5G altyapısı sağlandığı takdirde nasıl bir hizmet verecek? Bundan böyle altyapı sorunlarının önüne geçilecek mi? Sizin bu konu için fikirleriniz ve öngörüleriniz neler?

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz