Depremde operatörler sınıfta kaldı!

0
177 Okunma
deprem

İstanbul Silivri’de öğleden sonra meydana gelen deprem sonucu sosyal medya insanların ilk başvurduğu yer oldu. Yakınlarına telefonla arayarak ulaşmaya çalışanlar olduğu gibi birçoğu da anlık mesajlaşma uygulamasını kullandı. Kandilli Rasathanesinin resmi verilerine göre, Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen deprem vatandaşları korkuttu.

Yapılan resmi açıklamaların ardından bu depremin bir süre daha aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Büyük İstanbul depremini bekleyen vatandaşlar, gerçekleşen deprem ile panik yaşadı.

Yaşanan deprem ile operatörler sınıfta kaldı

Vatandaşlar depremin ardından telefonuna sarıldı ancak GSM operatörleri yaşanan yoğunluk ile hizmet vermez duruma geldi. Operatörlerin uzun süre hizmet verememesi kullanıcılar nezdinde “operatörler sınıfta kaldı” yorumunun yapılmasına neden oldu.

Vatandaşlar yakınlarına ulaşmak için WiFi üzerinden WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalarla birbirleriyle iletişim kurdular. GSM üzerinden iletişim yaklaşık yarım saat boyunca kurulamadı ve hala sorun yaşayan vatandaşların olduğu bildiriliyor.

İlerleyen saatlerde konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK ile beraber Teknoloji ve Sanayı Bakanlığı’nın da açıklama yapması bekleniyor.

2019 yılı ödüllü teknolojik ürün tasarımları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz