Dijital dönüşüme katkı sağlayan kadınlar buluştu

0
193 Okunma

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde dijital dönüşüme yön veren kadınlar We Power Tech oturumu ile bir araya geldi. Oturumda, çeşitlilik ve katılımın desteklediği bir inovasyon kültürünün nasıl geliştirildiği masaya yatırıldı.

We Power Tech ile lider kadınlar buluştu

Amazon Web Services (AWS) ve Teknolojide Kadın Derneği (WTech) tarafından 18 Eylül günü günü düzenlenen AWS Pop-up Loft İstanbul etkinlikleri kapsamında We Power Tech oturumu düzenlendi.

Etkinlik; yetersiz temsil edilen toplulukları, yeteneklerini geliştirmek ve iletişim ağları oluşturmak için bir araya getirmeyi ve böylece bu toplulukların teknolojinin gücünü kullanmasına katkı sağlamayı hedefleyen AWS We Power Tech küresel programı çerçevesinde düzenlendi.

Oturumda, AWS Müşteri Yöneticisi Beyza Özbilgin moderatörlüğünde ve Türkiye’deki kadın teknoloji liderlerinden Arçelik Dijital Transformasyon Müdürü Pınar Köse Kulacz, Coca Cola İçecek Dijital Dönüşüm Lideri Elif Yıldırım Oktar, Vodafone Kurumsal Ürünler ve İş Ortakları Müdürü Berna Kulaksız ve WTech Kurucu Başkanı Zehra Öney’in katılımıyla bir panel gerçekleştirildi.

Kuruluşlarının dijital dönüşümleri için bulut teknolojisini nasıl kullandığını anlatan katılımcılar ayrıca iş dönüşümü ve BT’nin iş gereksinimlerine yanıt verme hızının değişimi ve dönüşüm sağlamak için çeşitlilik sahibi ekipler oluşturmanın önemi gibi konular hakkındaki fikirlerini paylaştı.

Oturumda KızCode’un kurucusu Müjde Esin‘in sunumu da dikkat çekti. Kız çocuklarının eğitimine ve çeşitliliğe odaklanan sosyal girişimi anlatan Esin, kendi deneyimlerini de dinleyicilerle paylaştı.

Dezavantajı topluluklardaki kız çocuklarını ve genç kadınları güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen KızCode‘da bilgisayar kodlama ve teknoloji atölyeleri için kamu ve özel kuruluşlarla iş birlikleri yapılıyor.

Oturumda aynı zamanda AWS’nin Türkiye’deki bulut bilişim teknolojisini öğrenmek isteyen kadınlar için ücretsiz bir eğitim düzenleyeceği de açıklandı. “We Power Tech Cloud Skills Training” isimli eğitim, 21 Kasım’da AWS Türkiye yetkili eğitim iş ortağı Yönetim Akademi tarafından verilecek. Katılımcıların AWS bulut teknolojisinin temelleri hakkında bilgi edinebileceği bir günlük eğitim ile kadınlara, kariyerlerinde ve bulut bilişim yolculuklarında sonraki adımları için destek sağlanacak.

Galata Rum Okulu’nda 16 Eylül’de kapılarını açan Pop-up Loft, 27 Eylül tarihine kadar özel açılış konuşmaları, teknik workshoplar, uygulamalı eğitimler, AWS uzmanlarından bire bir destek olanakları ve networking buluşmaları gibi çeşitli etkinlikler sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz