Haluk Bilginer’li Şahsiyet Emmy’e gidiyor!

0
629 Okunma
Şahsiyet

Çevrim içi dizilerin hakimiyetini sürdürmeye devam ettiği Türkiye dizi endüstrisinin yıldızları arasında yer alan Puhu TV orijinali Şahsiyet, önemli bir başarıya imza attı. Sinema ve tiyatronun usta sanatçılarından ve “Şahsiyet”dizisinin başrolü olan Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri‘nin ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisinde aday gösterildi.

Bildiğiniz gibi tek sezon olarak yayınlanan internet dizisi yayınlandığı andan itibaren milyonlarca kişiye ulaştı. Hatta yalnızca Türkiye’de değil ülke dışına da ulaşan dizinin izleyici oylamasında IMDb‘nin tüm zamanların en iyi dizileri listesine 39. sıradan girdiğini görmüştük.

Şahsiyet oyuncu kadrosu ve güçlü senaryosuyla karşımıza çıkmıştı

Şahsiyet

Şahsiyet dizisinin bu önemli başarısında şüphesiz, Haluk Bilginer‘in usta oyunculuğu ve oyuncu kadrosunun gerçekten dolu dolu olması yatıyor. Diğer oyunculara baktığımızda ise Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Hümeyra ve Müjde Ar gibi ünlü simaların rol aldığını görüyoruz.

Onur Saylak‘ın yönettiği dizinin senaryosunuysa Hakan Günday yazmıştı. 21 ülkeden 11 kategoride 44 adayın olduğu listede Haluk Bilginer ‘Şahsiyet’ dizisindeki Agâh Beyoğlu rolündeki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisine aday. Bu ise hem ülkemizin dizilerinin yurtdışında duyurulmasında hem de yapımlarımızın kalitesinin yükseldiğini de kanıtlıyor.

Şahsiyet kısaca ne anlatıyor?

12 bölümlük dizi 65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli Ağah Beyoğlu(Haluk Bilginer)’nun hayatını ve etrafında gelişen hikayeler üzerine kurulu. Bununla beraber dizi, cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra’nın (Cansu Dere) beklenmedik şekilde kesişen yollarını, polisiye-gerilim türünde anlatıyor.

Ancak olay kurgusu, çekim teknikleri ve oyunculuklarla birleştirildiğinde ortaya özgün bir dizi çıkıyor. Bu nedenle bu kadar başarılı olan dizinin bir sonraki sezonun gelmeyecek olması birçok izleyiciyi üzmüştü.

Amazon’un Modern Aşk dizisi ünlülerle doldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz