Dikkat çekici Instagram profil fotoğrafı için 5 öneri

0
948 Okunma
Instagram profil fotoğrafı için 5 öneri

Sosyal medya artık sadece sanal ortamda değil gerçek hayattaki ilişkilerimizi de etkiliyor. Kaç takipçiye sahip olduğumuz ne kadar etkileşimli bir hesabımızın olduğu artık bir sohbet konusu. Hal böyle olunca platforma atılan fotoğraflarda önem kazanıyor. İşte dikkat çekici Instagram profil fotoğrafı için 5 öneri

Instagram profil fotoğrafı için 5 öneri

Instragram profilinde paylaşılan fotoğraflar bin bir zahmetle ortaya çıkıyor. Doğru açı, doğal ışık ve biraz da efekt ile güzelleştirdiğimiz fotoğrafın daha fazla kişiye ulaşması için öncelikle dikkat çekici profil fotoğrafına ihtiyacınız var. Bunun için size 5 önerimiz var.

Arka planınız sade olsun

Mükemmel bir arka plan bulmuş olabilirsiniz. Renkli duvarlar, çiçekli bahçeler ve bunun gibi farklı görüntüler. Bu açıda çektiğiniz fotoğrafta çok güzel çıktığınızı düşünerek profil fotoğrafı yaparsanız muhtemelen yüzünüz o küçücük alandaki karmaşada kaybolacak. Profil fotoğrafı yapmak istediğiniz fotoğraflar için düz renk ve daha sade arka planlar seçmelisiniz.

Yüzünüz ön planda olsun

Yanınızda küçük objeler veya sevimli kediniz olabilir. Fakat bu sizin profiliniz. Bu yüzden kullanacağınız fotoğrafta yüzünüzün ön planda olmasına dikkat edin.

Sosyal medyadan nasıl para kazanılır?

Işık çok önemli

İlk iki madde ile dikkatleri yüzümüze çektik, Şimdi doğru ışığı bulmanın zamanı. Direkt yüzünüze gelen gün ışığı ve yüksek flaş gibi ışıklar yüzünüzdeki kusurları daha net gösterir. Yansıyan ışıklar veya pencere arkası güneş ışığı sizin için daha iyi bir tercih olacaktır.

Fotoğrafınız sizi yansıtsın

Kişisel veya blog için kullandığınız Instagram profillerinde; tüm sayfayı özetleyen öge profil fotoğrafıdır. Bu yüzden sizi veya ilgi alanlarınızı ifade edebilecek bir fotoğraf çekmeyeçalışın.

Filtre kullanımına dikkat

Özel uygulamalar ya da Instagram’ın kendi sunduğu filtreler ile harika fotoğraf çekmek mümkün. Fakat hiçbir şeyi fazla abartmamak gerek. Küçük bir alandan oluşan Profil fotoğrafı için daha doğal ve sade filtreleri kullanmanız gerekiyor.

İşte dikkat çekici Instagram profil fotoğrafı için 5 öneri. Bu 5 adımla siz de sayfanıza ya da size uygun profil fotoğrafını oluşturabilirsiniz. Profiliniz çok hareketli olsa da tanınmanız için daha doğal sade filtre ve pozlar sizi daha iyi tanımlayacaktır. Siz profil fotoğrafı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz