Discord, Clubhouse benzeri özelliğini kullanıma sundu

0
523 Okunma

Discord, geçtiğimiz günlerde yeni bir özellik çalışması haberi ile gündeme gelmişti. Clubhouse benzeri bir özellik sunacak olan uygulama; özelliği kullanıma sundu. “Sahne Kanalı” adı verilen özellik ile artık sesli sohbetler açabileceksiniz.

 Discord “Sahne Kanalı” özelliğini aktifleştirdi.

Facebook ve Twitter gibi birçok uygulamayı kendine rakip eden Clubhouse için bir isim de Discord olmuştu. Henüz diğer platformlarda herkes tarafından aktif olarak kullanılamayan özellikler için en hızlı adım Discord’dan geldi. Uygulama bugün itibari ile özelliğini kullanıcılar sundu. Bu yeni özellik ile kullanıcılar röportaj, karaoke, kitap kulüpleri gibi aktiviteler gerçekleştirecek. Üstelik bunun için herhangi bir izin ya da aşama gerekmiyor. Kullanımı oldukça basit olan bu özellik ile Discord; Clubhouse’un en güçlü rakibi olabilir.

Discord

Yeni özelliğin kullanımı Clubhouse ile benzerlik gösteriyor. Discord Kullanıcılar birçok alanda herkese açık konuşma odaları kuracak. Bu odalarda kimlerin söz sahibi olacağı ise moderatörler belirleyecek Ayrıca katılımcılar isterlerse söz hakkı almak için talepte bulunabilecekler. Sahne Kanalı özelliği canlı etkinlikleri ana sayfada yer almayacak. Bu tür etkinlikleri görüntülemek için keşif bölümüne tıklamanız gerekecek. Daha önceden içinde bulunduğunuz grupların aktivitelerini bu listenin başında görebileceksiniz.

Yeni özellik şu an herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm platformlar üzerinde kullanılıyor. Eğer uygulamanın bu özelliğinden faydalanamıyorsanız, Discord uygulamasını güncelleyerek sizde yeni özellikten faydalanabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz